ΕΘΝΙΚΑ

Κυπριακό: Προσάρτηση των Κατεχόμενων στην Τουρκία προτείνει σύμβουλος του Ερντογάν!

Κυπριακό: Προσάρτηση των Κατεχόμενων στην Τουρκία προτείνει σύμβουλος του Ερντογάν!

Ραγδαίες εξελίξεις - Ασύλληπτη πρόκληση από τους Τούρκους την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές συνομιλίες

Αδιάλλακτη και προκλητική παραμένει η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό, παρά τις προσπάθειες που σημειώνονται για επίλυση του ζητήματος.

Ο Κύπριος πρόεδρος δείχνει διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, ωστόσο η τουρκοκυπριακή πλευρά, υπακούοντας πλήρως στις παραινέσεις της Άγκυρας, εγείρει νέες απαιτήσεις τινάζοντας στον αέρα τις προσπάθειες.

Tο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews στις 23 Οκτωβρίου του 2016, υπό τον τίτλο «Απειλεί και εκβιάζει ο Ερντογάν για το Κυπριακό», στο οποίο η εφημερίδα ανέφερε ότι «την προσάρτηση των κατεχομένων επισείει τώρα η Αγκυρα», επιβεβαιώνει με τις προκλητικές του δηλώσεις ο στενός συνεργάτης του Προέδρου της Τουρκίας, Γιγίτ Μπουλούτ.

«Σε περίπτωση που η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της (με το υφιστάμενο καθεστώς) τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είναι προφανές πως η Τουρκία δεν δείχνει καμία διάθεση συναίνεσης και μόνο σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τα δόλια συμφέροντά της σε βάρος των Ελληνοκύπριων.

Σχετικές ειδήσεις