ΕΘΝΙΚΑ

«Αν ήμουν ο Χριστόφιας θα γονάτιζα»

«Αν ήμουν ο Χριστόφιας θα γονάτιζα»
Ξέσπασε η μητέρα των δίδυμων ναυτών που χάθηκαν στην έκρηξη της ναυτικής βάσης στην Κύπρο...

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η μητέρα των διδύμων ναυτών Μίλτου και Χρήστου, που χάθηκαν στην τραγωδία της 11 Ιουλίου στη ναυτική βάση στο Μαρί της Κύπρου, κ. Πόπη Χριστοφόρου για το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος.

«Έτσι περίμενα από τον κ. Πόλυ και έτσι έγινε», είπε η τραγική μητέρα αναφερόμενη στον επικεφαλής της Επιτροπής κ. Πολυβίου, το πόρισμα του οποίου καταλογίζει ευθύνες στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για το δυστύχημα στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Τώρα, που οι ευθύνες έχουν καταλογισθεί, αυτοί που τις έχουν πρέπει να τις επωμισθούν, είπε η κ. Χριστοφόρου, συμπληρώνοντας πως «αλίμονο στην κοινωνία αν δεχθούμε και αυτή την ατιμωρησία».

Η κ. Χριστοφόρου υπογράμμισε πως εκείνο που ζητά τώρα είναι « να ξυπνήσουμε επιτέλους και όπως ο άπιστος Θωμάς που περίμενε να αγγίξει πάνω στην πληγή του Χριστού για να πεισθεί, τώρα με το πόρισμα μπορούμε να αγγίξουμε».

Σε ερώτηση για το τι θα έπραττε εάν ήταν στη θέση του κ. Χριστόφια είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα έβγαινα μπροστά στον κόσμο μου και θα ταπεινωνόμουν. Θα γονάτιζα κάτω. Δεν θα έλεγα το συγνώμη, γιατί το συγνώμη άργησε. Θα έλεγα Θεέ μου, δώσ’ μου δύναμη. Τίποτε άλλο, έτσι θα έλεγα εγώ αν ήμουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Το πόρισμα μιλά από μόνο του

Το πόρισμα μιλά από μόνο του, δήλωσε από την πλευρά του ο πατέρας των διδύμων αγοριών, Μιχάλης Χριστοφόρου.

Την ικανοποίησή τους για το πόρισμα εξέφρασαν και οι υπόλοιποι συγγενείς των θυμάτων.