ΕΘΝΙΚΑ

Καταχώρηση κόλαφος για την Τουρκία: «Είναι αναξιόπιστη χώρα – Μην της πουλήσετε F-35» (photo)

Καταχώρηση κόλαφος για την Τουρκία: «Είναι αναξιόπιστη χώρα – Μην της πουλήσετε F-35» (photo)

Πρωτοφανές περιστατικό. Διαφήμιση-καταχώρηση που δημοσιεύεται σε μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εφημερίδες, την «The New York Times» - Χαρακτηρίζει την Τουρκία «αναξιόπιστο σύμμαχο» και ζητεί να μην προχωρήσει η Ουάσιγκτον στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-15 στην Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι ένας αναξιόπιστος σύμμαχος». Αυτός είναι ο τίτλος διαφήμισης που καταχωρήθηκε στο στο χθεσινό φύλλο (14 Μαρτίου 2018) των New York Times και καλεί τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν στις παραδόσεις αεροσκαφών F-35 στη Τουρκία.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Αρμενίων των ΗΠΑ, που συνεργάστηκαν για να τοποθετήσουν αυτή τη πληρωμένη διαφήμιση στους NYT ενάντια στην απερίσκεπτη πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-35 στο αντι-αμερικανικό καθεστώς Ερντογάν της Τουρκίας, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Η διαφήμιση έχει τύχει τεράστιας ανταπόκρισης και πολλοί είναι οι Αμερικανοί που συμφωνούν με το κείμενο της καθώς η Τουρκία και ο Ερντογάν συμπεριφέρονται ως «περιφερειακός τρομοκράτης» και βλάπτουν πλέον σοβαρά τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ακολουθεί το κείμενο της καταχώρησης:

«Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος σύμμαχος: Απειλεί να επιτεθεί στα στρατεύματα των ΗΠΑ στη Συρία. Εισβάλλει τον ελληνικό εναέριο χώρο χιλιάδες φορές το χρόνο, καταλαμβάνει παράνομα την Κύπρο (μέλος της ΕΕ), χρησιμοποιεί πολεμικά πλοία για να εκφοβίσει αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, φυλακίζει περισσότερους δημοσιογράφους από οποιαδήποτε άλλη χώρα, προσβάλλει τον Αμερικανό πρεσβευτή και συλλαμβάνει διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ.

Αρνείται τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων, αποκλείει την Κύπρο και την Αρμενία, βομβαρδίζει τους Κούρδους ενώ πολεμούν το ISIS, αγοράζει ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και επιτίθεται ειρηνικούς Αμερικανούς διαδηλωτές στο έδαφος των ΗΠΑ».

Δείτε τη φωτογραφία στη Gallery του Newsbomb.gr