Δυσαρέσκεια Ιβανόφ για Σκοπιανό: Δεν έχω καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις

Newsroom Newsroom

Δυσαρέσκεια Ιβανόφ για Σκοπιανό: Δεν έχω καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκε Ιβάνοφ καθώς ο πρωθυπουργός  Ζόραν Ζάεφ δεν τον έχει ενημερώσει για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

«Ο Ιβάνοφ δεν γνωρίζει τίποτα για το συμφωνημένο πλαίσιο, για το όνομα, ούτε σχετικά με τις δύο τελευταίες συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών των Σκοπίων και της Ελλάδας, σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη», αναφέρει το γραφείο του Προέδρου των Σκοπίων.

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με τη σύνθεση, ούτε το έργο των νομικών ομάδων των δύο χωρών στην Αθήνα και το κείμενο της διμερούς συμφωνίας», τονίζει το γραφείο του προέδρου Ιβάνοφ.

Παράλληλα, σημειώνει πως ο πρόεδρος των Σκοπίων δεν είχε λάβει πληροφορίες ούτε για το προτεινόμενο όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν, παρότι το είχε ζητήσει. «Έχει ζητήσει επανειλημμένως έγγραφα που σχετίζονται με τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένων του σχεδίου της διμερούς συμφωνίας για την υπέρβαση της διαφοράς στην ονομασία που παρέχεται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Η εκτίμηση είναι ότι διεξάγεται επιλεκτική ενημέρωση του προέδρου των Σκοπίων», αναφέρει το γραφείο του Γκιόργκε Ιβανόφ.

Με πληροφοριές από: mkd

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved