ΕΘΝΙΚΑ

«Η Μακεδονία είναι ελληνική»: Λαϊκός ξεσηκωμός και μεγάλη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

«Η Μακεδονία είναι ελληνική»: Λαϊκός ξεσηκωμός και μεγάλη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Συλλαλλητήρια για τη Μακεδονία | Ειδήσεις: Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής (15/06/2018) στην πλατεία Συντάγματος για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, απευθύνει η oμώνυμη Επιτροπή Αγώνα.

ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (16/06) ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΔΙΑ» ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το μέλος του συντονιστικού επιτροπών των συλλαλητηρίων, Μ. Πατσίκας, σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1: «Έχουμε πατριωτικό καθήκον να προστατέψουμε το όνομα της Μακεδονίας και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι πολιτικοί μας».

«Είμαστε εδώ, για να πούμε στον πρωθυπουργό της χώρας ότι δεν πρέπει να πάει στις Πρέσπες. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή να σταματήσει και να οδηγήσει τα πράγματα ακόμη και σε δημοψήφισμα», πρόσθεσε ο κ. Πατσίκας.

Δείτε το βίντεο:

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, η συγκέντρωση θα είναι διαρκής και στις 20:00 το Σάββατο (16/06/2018) στο συλλαλητήριο θα μιλήσει «μια εμβληματική προσωπικότητα».

Εξάλλου, η Επιτροπή Αγώνα, για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει τη διαδήλωση στις Πρέσπες ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ημέρα και ώρα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν όταν υπάρξει και η οριστικοποίηση της ημέρας και της ώρας συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ.

Από τώρα, ωστόσο, έχει προσδιοριστεί ως τόπος της συγκέντρωσης η πλατεία του χωριού Λαιμός.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους κατοίκους του Νομού Φλώρινας, των όμορων νομών αλλά και όλης της Μακεδονίας, «να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων».

«Η Επιτροπή Αγώνα για την Eλληνικότητα της Μακεδονίας, καλεί τον Eλληνικό Λαό να ξεσηκωθεί για δύο από τις ανεκτίμητες Αξίες του: Τη Δημοκρατία και τη Μακεδονία», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Τον τελευταίο λόγο έχουν οι Έλληνες πολίτες. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική» σχολιάζει η Επιτροπή Αγώνα και τονίζει πως «οι Έλληνες θα ανατρέψουμε τα προδοτικά σχέδια της Κυβέρνησης. Εάν χρειαστεί θα προβούμε σε κάθε συνταγματική ενέργεια, για να ανατρέψουμε την ίδια την Κυβέρνηση».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το Σκοπιανό

Σχετικές ειδήσεις