ΕΘΝΙΚΑ

Εκτός ορίων το «δεξί χέρι» του Ερντογάν: «Έλληνες, θα σας καταστρέψουμε μέσα σε 3 - 4 ώρες»

Εκτός ορίων το «δεξί χέρι» του Ερντογάν: «Έλληνες, θα σας καταστρέψουμε μέσα σε 3 - 4 ώρες»

Σε παραλήρημα βρέθηκε – για πολλοστή φορά – μέσα σε λίγες μόλις ημέρες ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος υποστήριξε την Παρασκευή (26/10/2018) πως σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη της χώρας του με την Ελλάδα, οι Έλληνες θα καταστραφούν σε τρεις έως τέσσερις ώρες.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΓΙΤ ΜΠΟΥΛΟΥΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ - ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ «ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ»

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αναρτώντας σχετικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Μπουλούτ στο κανάλι TRT, ο εκπρόσωπος του «σουλτάνου» επιτέθηκε εκ νέου με αήθεις χαρακτηρισμούς εναντίον της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα θα καταστραφεί μέσα σε τρεις έως τέσσερις ώρες, αν διεξαγάγει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας».

Ο Μπουλούτ επέμεινε στην απαράδεκτη ρητορική των τελευταίων ημερών, ότι δηλαδή η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος» ήταν εκείνη που παρενόχλησε το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».

Ο ίδιος, κατά την πάγια τακτική του να προκαλεί, επέμεινε, μάλιστα, πως «η Ελλάδα καθοδηγήθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να δημιουργήσει επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο».

Εξάλλου, σε άλλο απόσπασμα των δηλώσεών του, ο σύμβουλος του Ερντογάν ανέφερε ότι το Ισραήλ παρέχει στα ελληνικά πολεμικά πλοία πληροφορίες που συλλέγει μέσω κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον του Barbaros.

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία: Αναφαίρετο δικαίωμα η υπεράσπιση των νησιών μας