Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΘΝΙΚΑ

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο - Μην έρθετε στη χώρα μας»

Newsbomb

Από το Καστελόριζο όπου λαμβάνει χώρα το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τη φύλαξη των συνόρων, ο υφυπουργός Άμυνας, έστειλε μήνυμα προς τους χιλιάδες που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.

«Μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε στα χερσαία σύνορα, ασχολούμαστε με το κομμάτι των νησιών», σημείωσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με τις επιχειρήσεις αποτροπής που λαμβάνουν χώρα στον Έβρο.

Αναγνωρίζοντας ότι αναμένονται αφίξεις στα νησιά, σημείωσε πως «παίρνουμε πολλά επιχειρησιακά μέτρα για την ενίσχυση της άμυνας και της φύλαξης των συνόρων μας».

Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε «άκρως αποφασιστική και σκληρή» την επιχειρησιακή πολιτική και κάνοντας λόγο για συνεχή επαγρύπνηση των δυνάμεων της χώρας είπε πως, «ακόμα και χθες που ήταν μηδενικές οι ροές σε όλα τα θαλάσσια σύνορα, πάλι ήμασταν εκεί και επιχειρούσαμε».

«Δεν ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, θα προσπαθήσουμε να πάνε όλα καλά», ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως «τα σύνορα φυλάσσονται, οι άνθρωποι είναι παράνομοι μετανάστες και το μήνυμα σε αυτούς είναι ξεκάθαρο: μην έρθετε στη χώρα μας».

Αναφερόμενος στην προθυμία πολιτών για τη συμμετοχή τους στη φύλαξη των συνόρων, είπε πως «η κατάσταση αυτή αποκάλυψε τα υπέροχα αντανακλαστικά των Ελλήνων, ομόνοια, φιλοπατρία».

«Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα μας προσφέρουν τη βοήθειά τους», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με το σχέδιο για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, αρκέστηκε στο να αναφέρει πως πρόκειται για «επιθετική προωθημένη επιχείρηση στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, τα αποτελέσματα της συνεργασίας είναι ήδη ορατά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Αποστολάκη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία

ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Βγήκε η απόφαση - Ποιοι παίρνουν τις επιταγές τουρισμού