LIVE

Liveblog: Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Αττική - Μεγάλη αναζωπύρωση στη Μάνδρα, εκκενώσεις οικισμών

Liveblog: Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Αττική - Μεγάλη αναζωπύρωση στη Μάνδρα, εκκενώσεις οικισμών
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ανησυχία επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγία των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η αναζωπύρωση σημειώθηκε μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας και το μέτωπο εξελίσσεται με μεγάλη ένταση. Ήδη επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις με 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα

Παράλληλα εστάλη μήνυμα από το 112 για εντολή εκκένωσης 4 οικισμών και συγκριμένα σε Άγια Σωτήρα, Πανόραμα Μάνδρας, Παλαιοκούνδουρα και Παλαιοχώρι.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι εκκενώστε τώρα προς Οινόη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωση και για τους οικισμούς Οινόη και Άγιος Ιωάννη Κορακάς.

Την ίδια ώρα η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.

Μάλιστα, ένα σπίτι στην Άγια Σωτήρα έχει τυλιχθεί στη στις φλόγες οι οποίες απειλούν κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς επεκτείνονται πολύ γρήγορα στα ξερά κλαδιά και δέντρα.

Η μάχη με τις φλόγες στη Μάνδρα:

Δείτε εικόνες από την «κόλαση» φωτιάς - Φωτορεπορτάζ Χάρης Γκίκας

Δείτε και βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις