ΕΛΛΑΔΑ

Θάλασσα θανάτου το Αιγαίο – Δέκα νεκροί σε Σάμο, Μυτιλήνη, Αγαθονήσι

Θάλασσα θανάτου το Αιγαίο – Δέκα νεκροί σε Σάμο, Μυτιλήνη, Αγαθονήσι

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στα νερά του Αρχιπελάγους όπου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες χάνονται καθημερινά στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια.

Με αντίπαλο τον επερχόμενο χειμώνα συνεχίζεται η Οδύσσεια των προσφύγων

Η λίστα με τους νεκρούς στο Αιγαίο αυξάνεται καθημερινά και με δραματικό ρυθμό, την ώρα που η Ευρώπη αναζητά εναγωνίως τρόπους για «να μην πάνε στην αυλή τους» οι πρόσφυγες.

Από την αρχή του 2015 ο φόρος σε ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί στη θάλασσα στην απέλπιδα προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή αυξάνεται.

«Υγρός τάφος»

Δέκα άνθρωποι πνίγηκαν, μεταξύ αυτών μικρά παιδιά, σε διαφορετικά περιστατικά ανοικτά της Σάμου, της Μυτιλήνης και του Αγαθονησίου, όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο αριθμός των πρόσφυγες που διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα χθες το απόγευμα ανοιχτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο ανέρχεται σε 242, σύμφωνα με τις αρχές. «Δεν έχουμε εικόνα για το πόσοι λείπουν ακόμα» ανέφερε εκπρόσωπος του Λιμενικού. Τα πτώματα ενός άνδρα και των δύο παιδιών βρέθηκαν κατόπιν εκτεταμένης έρευνας στη περιοχή.

pr

Το νέο τραγικό ναυάγιο δουλεμπορικού που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ακραίες με την ένταση των ανέμων να φτάνει μέχρι και τα 8 μποφόρ. Το ξύλινο σκαρί στο οποίο είχαν στοιβαχτεί περισσότερες από 200 αθώες ψυχές δεν άντεξε τα κύματα. Αναποδογύρισε και οι μετανάστες βρέθηκαν στα κρύα νερά του Αιγαίου να παλεύουν με τη μανιασμένη θάλασσα.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την επιχείρηση διάσωσης σοκάρουν και αποτελούν γροθιά στο στομάχι για ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι εικόνες παιδιών αναίσθητων στα χέρια των διασωστών που προσπαθούν να τα επαναφέρουν στη ζωή, συγκλονίζουν.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail, τα παιδάκια κοιτούν κατάματα το θάνατο... αλλά διασώστες και απλοί άνθρωποι προσπαθούν με ότι μέσα έχουν να σώσουν όσες ανθρώπινες ψυχές μπορούν!

Το τραγικό περιστατικό στη Λέσβο δεν ήταν το μοναδικό, καθώς ακόμα τρία ναυάγια σημειώθηκαν χθες και στην περιοχή της Σάμου και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο.

Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων. Επίσης, από το ίδιο ναυάγιο αναζητείται και ένας νεαρός άνδρας, ενώ ας σημειωθεί ότι διασώθηκε άλλο ένα μικρό παιδί από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος που το επανέφεραν στη ζωή με τεχνητή αναπνοή.

Στο ναυάγιο στο Ποσειδώνιο υπήρχαν, σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι τρεις νεκροί, ένας νεαρός άνδρας περίπου 22 ετών και δυο μικρά παιδιά ηλικίας περίπου ενός έτους.

Στο ναυάγιο στον Άγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε μόλις ετών, ενώ αναζητούνται και δυο ενήλικες.

Σχετικές ειδήσεις