ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Σε «ομηρία» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (vids)

Κομοτηνή: Σε «ομηρία» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (vids)

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από το κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. - Δεν έχει φύγει από το κτίριο ο υπουργός

Οι αγρότες ζήτησαν αρχικά να συνομιλήσουν με τον υπουργό ωστόσο όταν αυτός αρνήθηκε, εισέβαλλαν στο κτίριο με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών ακόμη και μέσα στο κτίριο με σκοπό να τους απωθήσουν.

Μετά τα επεισόδια αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τον υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου. Μετά την συνάντηση οι αγρότες δήλωσαν ότι ζήτησαν από τον κ. Αποστόλου να αποσυρθεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια επιχείρηση να βγάλουν από το κτίριο τον υπουργό.

Ο ίδιος ο κ. Αποστόλου, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, ανέφερε: «Θα τους περιμένω όση ώρα χρειαστεί να έρθουν να κουβεντιάσουμε».

Οι όροι των αγροτών είναι να δεχθεί ο υπουργός να συναντηθεί με όλους και όχι μόνο με την αντιπροσωπεία τους, να αποσύρει η κυβέρνηση κυβέρνηση τα φορολογικά μέτρα που τους θίγουν και να μην περάσει τα όσα προβλέπει το προσχέδιο του ασφαλιστικού.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα περιμένουν μέχρι την αυγή, ενώ πληροφορίες θέλουν να καταφθάνουν και άλλοι αγρότες από την Ξάνθη. Πληροφορίες της διαδικτυακής εφημερίδας Χρόνου αναφέρουν ότι ματαιώθηκε το πρόγραμμα του υπουργού σε Ξάνθη και Καβάλα, το οποίο εξάλλου είχε καθυστερήσει.

Στις 6 το απόγευμα, εικόνες έξω από τη νομαρχία έδειχναν διαδηλωτές αγρότες να καίνε λάστιχα και πετούν οργισμένοι αβγά.

Σχετικές ειδήσεις