ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Χανιά

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Χανιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (14/07) κι έκαψε χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου, στην Κίσσαμο Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όπως τις μεταδίδει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο μεταξύ των δύο περιοχών καίγοντας 2300 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που όλη τη νύκτα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της προς κατοικημένες περιοχές.

chania fwtia2

Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν με τα πληρώματα τους 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια υδροφόρα του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Χανίων και οκτώ βοηθητικά οχήματα.

Παράλληλα, επιχείρησαν στο σημείο και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε το πρωί και πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε δέκα ρίψεις νερού.

Η φωτιά αργά το πρωί του Σαββάτου τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ όπως δήλωσε στο Πρακτορείο ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης «κύριο μέλημά μας εκτός από τον έλεγχο και την κατάσβεση ήταν να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και να κάψει περιουσίες.

Σώσαμε από τις φλόγες μια καλοκαιρινή πολυτελή κατοικία, ένα μικρό θερμοκήπιο καθώς και εκτάσεις που υπήρχαν μελίσσια και πρόβατα».

Δείτε την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις