ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο χωριό Μάκιστος – Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών (pics)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο χωριό Μάκιστος – Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών (pics)

Μάχη με τις φλόγες, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα του Σαββάτου, στο χωριό Μάκιστος της Ηλείας.

«Ζωντάνεψε» ο εφιάλτης των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, που κατέκαψαν το χωριό και άφησαν πίσω νεκρούς

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς, που κατέκαψε μία εγκαταλελειμμένη κατοικία και έφτασε στις αυλές των σπιτιών του χωριού, είναι καλύτερη, καθώς κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Ο οικισμός δεν κινδυνεύει, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες κοντά στο χωριό, τις οποίες προσπαθούν να κατασβέσουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επί τόπου επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και επτά οχήματα ΟΤΑ.

Κινδύνευσε το χωριό, δέκα χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ilialive.gr, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε από το απόγευμα στον οικισμό, που κυκλώθηκε από τις φλόγες και τους καπνούς.

ilia

Νωρίτερα, το ilialive.gr, ανέφερε ότι τα πυροσβεστικά οχήματα έμειναν χωρίς νερό, λόγω της αδυναμίας προσέγγισης στη δεξαμενή του χωριού, με αποτέλεσμα η φωτιά να αναζωπυρωθεί και να απειλήσει ξανά τα σπίτια.

makistos2

Υπενθυμίζεται ότι η Μάκιστος, στη Ζαχάρω, ήταν ένα από τα χωριά που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, το καλοκαίρι του 2007.

Μόνο στην Μάκιστο, είχαν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι από τους συνολικά 44 που είχαν βρει τραγικό θάνατο από τις πυρκαγιές στην Ηλεία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο ακόμη φωτιές στην Ηλεία, που όμως δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία. Το δεύτερο πύρινο μέτωπο βρίσκεται στο Αγραπιδοχώρι, σε αγροτοδασική έκταση, επίσης, χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων.

Ήδη, από την Παρασκευή, βρίσκεται σε εξέλιξη κι άλλο πύρινο μέτωπο, στο Κακοτάρι της Ηλείας, όπου επίσης επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Φωτό: ilialive.gr

Σχετικές ειδήσεις