Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πού θα σαρώσει η μεγάλη κακοκαιρία σε λίγες ώρες - Θα πέσουν και χιόνια

Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πού θα σαρώσει η μεγάλη κακοκαιρία σε λίγες ώρες - Θα πέσουν και χιόνια

Σε κλοιό κακοκαιρίας σήμερα, 28η Οκτωβρίου, η χώρα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αθήνα

Πρόσκαιρη μεταβολή παρουσιάζει σήμερα, Σάββατο, 28η Οκτωβρίου ο καιρός. Το σκηνικό του καιρού συνθέσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Τα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Το βράδυ η κακοκαιρία θα σαρώσει την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο (κυρίως τη βόρεια), τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη.

Από το μεσημέρι την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο την υπόλοιπη Στερεά και την Εύβοια.

Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά αρχικά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 4, οι οποίοι γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, οι οποίοι από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία τη νύχτα από τα βόρεια βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ και στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.