ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επίθεση από Χρυσαυγίτες σε γυναίκες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Άγρια επίθεση από Χρυσαυγίτες σε γυναίκες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια στη Λ. Αλεξάνδρας, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής – Τρεις γυναίκες έπεσαν θύματα άγριου ξυλαδαρμού από μέλη της Χρυσής Αυγής - Η μια είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Άγρια επίθεση από Χρυσαυγίτες έξω από τα δικαστήρια στη Λ. Αλεξάνδρας δέχθηκαν το πρωί της Τετάρτης (01/11/2017) τρεις γυναίκες, εκ των οποίων η μία ειναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Σύμφωνα με καταγγελία της Πολιτικής Αγωγής μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και σε δύο γυναίκες τη στιγμή που κατέβηκαν από το τρόλεϊ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, όταν οι πόρτες του οχήματος άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με άτομα που όπως καταγγέλθηκε ήταν Χρυσαυγίτες. Αν και οι γυναίκες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δεν ήταν γρήγορη με αποτέλεσμα οι δράστες να χτυπήσουν τις κοπέλες. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η μία δέχθηκε γροθιά στη μύτη και η δεύτερη στο στόμα.

Τα θύματα της επίθεσης μετέβησαν στη ΓΑΔΑ για να δώσουν στοιχεία για την επίθεση, αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

epithesi4

Οι δράστες βρίσκονταν εκεί πετώντας τρικάκια της Χρυσής Αυγής που καλούσαν σε συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο για τη μνήμη των Καπελώνη και Φουντούλη.

Συνολικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 25 μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια. Πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι εξετάζονται.

Το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να διακόψει το δικαστήριο για τις 3 Νοεμβρίου αφού έκανε δεκτό το αίτημα να βρίσκονται εισαγγελέας και ένας δικαστής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ από όπου θα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις