Ο 11χρονος Αμίρ για την επίθεση στο σπίτι του: «Φοβήθηκα πάρα πολύ»

Ο 11χρονος Αμίρ για την επίθεση στο σπίτι του: «Φοβήθηκα πάρα πολύ»

«Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι. Φοβήθηκα πάρα πολύ, και εγώ και η οικογένειά μου», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν και συμπλήρωσε: «Ηταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας».

Η επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ, ο οποίος βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στο μάτι του κυκλώνα, έχει προκαλέσει κραδασμούς στον πολιτικό αλλά και εκπαιδευτικό κόσμο, κυρίως όμως έχει οδηγήσει ένα παιδί να βιώνει συνθήκες τρόμου, την ώρα που θεσμοί και φορείς γύρω του τσακώνονται για το ποιος φταίει.

Η επίθεση έγινε σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Δάφνη, όπου άγνωστοι πέταξαν πέτρες προκαλώντας φθορές στο σπίτι. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και τον εντοπισμό των δραστών. Βέβαια, η Αστυνομία εξετάζει κι άλλα ενδεχόμενα πέραν της ρατσιστικής επίθεσης και βάσει ενός ακόμα σεναρίου η επίθεση μπορεί να έγινε από ένοικο της πολυκατοικίας, ειδικότερα από άνδρα που διαμένει στον 1ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας όπου στεγάζεται η οικογένεια του Αμιρ και φέρεται να ταλαιπωρείται από σχιζοφρενική διαταραχή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του ήταν αυτή που κάλεσε τις Αρχές αμέσως μετά την επίθεση. Οι Αρχές αναζητούν και υλικό από κάμερες, ώστε να διαπιστώσουν τον αριθμό των δραστών.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια, η οποία υπάγεται στο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων, ζήτησε τη μετακίνησή της μετά το θλιβερό συμβάν.

Από την άλλη μεριά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για φασίζουσες τακτικές και υπογράμμισε ότι «θα συνεχιστούν απρόσκοπτα το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και η κοινωνική ένταξή τους», ενώ και το υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές, ενώ η Ν.Δ. μίλησε για καθημερινή ανομία, «αυτή που ανέδειξε σήμερα η Νέα Δημοκρατία και έχει συχνά, δυστυχώς, και ρατσιστικά κίνητρα».