ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Ο δολοφόνος αποκαλύπτει: «Έτσι σκότωσα το δικηγόρο στο γραφείο του»

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Ο δολοφόνος αποκαλύπτει: «Έτσι σκότωσα το δικηγόρο στο γραφείο του»

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν την Τετάρτη (22/11) οι τρεις φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα από τους τρεις κατηγορούμενους οι οποίοι είναι αλβανικής καταγωγής, οι δύο βρίσκονται κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, τον Νοέμβριο του 2014, κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι, επέστρεψαν στη φυλακή αλλά αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου παρά την κατάθεση του 32χρονου Μικαέλα Κάστριοτ, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε το δικηγόρο έπειτα από εντολή τους.

Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είπε : «Πριν από έναν-δύο μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι το δικηγόρο του Φλώρου. Μάλιστα έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή τα οποία μας έφερε μια άγνωστη κοπέλα μια μέρα στον Μπουρνάζι.

«Ο δικηγόρος αυτός απ’ότι μου είχε πεί ο Όλιντι (κατηγορόυμενος ως φυσικός αυτουργός στην απόπειρα κατά του Αντωνόπουλου), ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο και θα έπαιρνε το μήνυμα σίγουρα ο Φλώρος».

Ο 32χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας στην άκρως λεπτομερή περιγραφή του για το σκηνικό του φόνου, λέει χαρακτηριστικά: «Φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα και τον πυροβόλησα μία φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά. Όμως καθώς γύριζα για να φύγω σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα νομίζω στην κοιλιά».

Πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σχετικές ειδήσεις