ΕΛΛΑΔΑ

Κοτζιάς: «Νέα», «Βόρεια» και «Άνω» Μακεδονία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Κοτζιάς: «Νέα», «Βόρεια» και «Άνω» Μακεδονία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Στις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Νίκος Κοτζιάς, που ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει διπλωματικό ναυάγιο και πως είναι «θέμα ημερών να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες», κρατώντας ωστόσο και μια μικρή επιφύλαξη «μέχρι να πέσουν οι υπογραφές».

«Θέμα ημερών να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες»

«Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, που πιστεύω πως θα είναι μέσα στις επόμενες ημέρες, χρειάζεται υπομονή» είπε ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι «δεν θα μιλήσει για το όνομα» αλλά αποκάλυψε ότι από τις πέντε προτάσεις του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, παραμένουν στο διαπραγματευτικό «τραπέζι» τα ονόματα «Νέα Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Άνω Μακεδονία».

Όπως είπε, «αδόξως» τον κατηγορούν όσοι θα έδιναν ολόκληρο το όνομα «Μακεδονία». «Θα έπρεπε να είναι πιο σεμνοί. Αν με προκαλέσει κανείς ξανά, θα καταθέσω το αρχείο που έχω» είπε ο κ. Κοτζιάς, και συμπλήρωσε:«Τους προστατεύω αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δικαιούνται ανεύθυνων κατηγοριών».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως το «Μακεδονία-Σκόπια» το είχαν δεχθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πηγή: Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις