ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός παιδικών σταθμών 35.000 παιδιά

Εκτός παιδικών σταθμών 35.000 παιδιά

Σε απόγνωση οδηγούνται χιλιάδες οικογένειες που περιμένουν με αγωνία να δουν εάν τα παιδιά τους θα βρουν θέση σε κάποιον παιδικό σταθμό.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η παραδοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλα ότι περίπου 35.000 παιδιά μένουν εκτός προγράμματος παιδικών σταθμών.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου, τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί παιδικοί σταθμοί να φιλοξενήσουν τα παιδιά.

Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλας. Μιλώντας στον ANT1 είπε ότι: «Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός», είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας,προσθέτοντας ότι δεν είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, αλλά των Δήμων που δεν ετοίμασαν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς με τα 15 εκ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν για τον σκοπό αυτό από το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Η δικιά μας βούληση είναι, όσο το δυνατόν γρηγορότερα να φτάσουμε τους 5.000 σταθμούς από τους 3.000 που έχουμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «τον Σεπτέμβρη κάποια voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, θα δοθούν σε κάποιους από εκείνους που έμειναν από έξω».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για «άλλη μία ψεύτικη υπόσχεση» με αφορμή τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, ότι 35.000 παιδιά δεν θα βρουν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς τη φετινή χρονιά.

«Εχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρυσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός» είπε ο κ. Καρέλας.