ΕΛΛΑΔΑ

Ζακ Κωστόπουλος: «Υπέστη εγκεφαλικό οίδημα - Το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν είναι οριστικό»

Ζακ Κωστόπουλος: «Υπέστη εγκεφαλικό οίδημα - Το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν είναι οριστικό»

Ζακ Κωστόπουλος | Ειδήσεις: Παρέμβαση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» στον ANT1 έκανε σήμερα το πρωί η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών που διεξήγαγαν νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του νεκρού άνδρα κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.

«Έχω μια διευκρινιστική δήλωση του ιατροδικαστή κ. Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος λέει ότι απροσδιόριστη αιτία θανάτου ιατροδικαστικώς εννοούμε ότι δεν διαπιστώθηκε μακροσκοπικώς προφανής αιτία του θανάτου» δήλωσε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

«Το γεγονός ότι δια γυμνού οφθαλμού δεν διαπιστώθηκε θανατηφόρα κάκωση δεν αποκλείει το γεγονός να υφίσταται μικροσκοπικώς και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων», τόνισε συγκεκριμένα.

«Ο κ. Τσαντίρης μου μετέφερε ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί ως προς την αιτιολογία» σημείωσε ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι «χωρίς το οπτικό υλικό δεν θα είχε σχηματιστεί η δικογραφία, η οποία δεν εμπεριείχε καμία αναφορά σε άσκηση βίας κατά Ζακ Κωστόπουλου».

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κοσμηματοπώλης

Μόλις λίγα λεπτά διήρκεσε η παρουσία του 73χρονου κοσμηματοπώλη ενώπιον του ανακριτή για το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι πράξεις του είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, συνελήφθη και ένας ακόμη άνδρας, 55 ετών, ο οποίος είχε προσαχθεί αρχικά στην Ασφάλεια Αθηνών, ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου.

Ο 55χρονος ομολόγησε τελικά την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι «το έκανε για να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο, επειδή κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο».

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο 55χρονος εμφανίζονται να χτυπούν άγρια στο κεφάλι τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, την ώρα που ήταν πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος.

Σε βάρος του 73χρονου, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

«Ο πατέρας μου έπραξε το σωστό»

«Τρέχουν τον πατέρα μου αδίκως» ανέφερε ο γιος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, σημειώνοντας πως ο 73χρονος πατέρας του δεν έχει ένστικτο του δολοφόνου. «Έπραξε το σωστότερο, κάλεσε την αστυνομία», είπε ενώ όσον αφορά στα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος τη στιγμή που προσπαθούσε να βγει από το κοσμηματοπωλείο, μίλησε για προσπάθεια από τον πατέρα του «να τον απωθήσει να βγει από το μαγαζί».