ΠΑΙΔΕΙΑ

Κεραμέως: «Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο»

Κεραμέως: «Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο»
INTIME NEWS

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, μίλησε για την επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στα θρανία και τα μέτρα προστασίας τους.

Όπως ανέφερε η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (10/05), προβλέπεται μεταξύ άλλων απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών και καθηγητών, τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής με 15 μαθητές ανά τμήμα ενώ θα υπάρχουν διαφορετικά διαλείμματα.

Διαβάστε επίσης: Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία με κανόνες και ειδικό εξοπλισμό-Τι θα ισχύσει

«Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Επανέλαβε δε ότι οι αποφάσεις για τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ληφθούν στο τέλος του μήνα με γνώμονα τις συμβουλές των ειδικών.

Παράλληλα, ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας ανέφερε ότι είναι η καλύτερη εποχή για να ανοίξουν τα σχολεία λόγω του ότι είναι άνοιξη και η θερμοκρασία είναι υψηλή ενώ επεσήμανε ότι το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων είναι σχετικά ασφαλές

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι δύο πρώτες ώρες της πρώτης και δεύτερης ημέρας λειτουργίας των σχολείων θα επικεντρωθούν στην ενημέρωση των μαθητών για τους κανόνες υγιεινής, δίνοντας έμφαση στην απόσταση και την υγιεινή των χεριών και στην χρήση της μάσκας ως προαιρετικού, συμπληρωματικού μέτρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Αυτά τα καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα - Τα ωράρια και οι κανόνες λειτουργίας τους

Σχετικές ειδήσεις