ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Σφοδρές αντιδράσεις για τις κάμερες - Με συλλαλητήρια «απαντούν» οι εκπαιδευτικοί

Σχολεία: Σφοδρές αντιδράσεις για τις κάμερες - Με συλλαλητήρια «απαντούν» οι εκπαιδευτικοί
INTIME NEWS

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, στην οποία προβλέπεται η απευθείας μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές τάξεις για τους μαθητές που θα λείπουν δικαιολογημένα από τα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται έντονα και όπως λένε κάτι τέτοιο μετατρέπει σε reality ή σ' ένα ιδιότυπο εκπαιδευτικό... big brother.

Την εναντίωση της ΟΛΜΕ στην απευθείας μετάδοση μαθημάτων, μετέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στην ΕΡΤ χθες, Δευτέρα (11/05). Ο κ. Τσούχλος ζήτησε η εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές, να μην γίνονται βορρά σε όποιον θέλει να τους διακωμωδήσει.

Εκτός από τις αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ, ο κ. Τσούχλος παρέθεσε τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, προσθέτοντας πως είναι και πρακτικά αδύνατο το συγκεκριμένο μέτρο να τεθεί σε εφαρμογή.

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι η εν λόγω τροπολογία, η οποία πέρασε με το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, δεν πήρε ποτέ την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Παρά τις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως και του Στέλιου Πέτσα, δεν έχει παρουσιαστεί σχετικό επίσημο έγγραφο που να δείχνει ότι έχει γίνει διαβούλευση με την Αρχή για το θέμα.

«Η διδακτική πράξη δεν είναι μια στατική διαδικασία κατά την οποία ο διδάσκων, ακίνητος σε ένα σημείο, μονολογεί και καταγράφεται από μία κάμερα κινητού τηλεφώνου. Είναι μια ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης με τους μαθητές, ένα διαρκές διδακτικό μαθησιακό γίγνεσθαι, μία συμμετοχική και συλλογική πορεία προς τη μάθηση», αναφέρει η ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην υλοποιήσουν την απόφαση. Αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και η αντίστοιχη παράταξη της Πρωτοβάθμιας, ενώ την αντίθεσή της εκφράζει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι για αύριο, Τετάρτη 13 Μαϊου, έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός και καλοκαίρι: Η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσει τη μετάδοση του ιού;

Σχετικές ειδήσεις