ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ο Σύψας προειδοποιεί για τις πλατείες: Βάζουμε σε κίνδυνο την προσπάθειά μας

Κορονοϊός - Ο Σύψας προειδοποιεί για τις πλατείες: Βάζουμε σε κίνδυνο την προσπάθειά μας

Τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τον συνωστισμό στις πλατείες επεσήμανε ο ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθήνας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κ. Νικόλαος Σύψας.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο λοιμωξιολόγος συμπληρώνοντας πως δεν απέχει πολύ η Ελλάδα από παράδειγμα προς μίμηση να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή αναγκαζόμενη όπως η Νότια Κορέα να επαναφέρει το lockdown. Παρέθεσε μάλιστα την περίπτωση όπου «ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί». Προειδοποίησε ακόμη ότι στη Γερμανία το R0 έχει ανέβει επικίνδυνα.

«Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα» ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας. «Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ… Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί… Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα» σημείωσε.

«Mε ενοχλεί πάρα πολύ η άναρχη κατάσταση στις πλατείες και τις παραλίες... Βάζουμε σε κίνδυνος την προσπάθειά μας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα» σχολίασε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στο τέλος αυτής της εβδομάδας γύρω στην Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης της σταδιακής άρσης των μέτρων και με βάση αυτά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα της 1ης Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόθεν Έσχες: Οι πλούσιοι και φτωχοί πολιτικοί, τα ακίνητα και τα δάνεια - Τα παράξενα των δηλώσεων