ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν – Αυτή είναι η επικρατέστερη ημερομηνία

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν – Αυτή είναι η επικρατέστερη ημερομηνία

Σχολεία: Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά η οποία λόγω  πανδημίας δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια.

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών τον Σεπτέμβριο στα οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μερικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων που θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως σημειώνει η κ. Κεραμέως, τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τον χρόνο για επαναλήψεις.

Η υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων. Η πρώτη είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές, όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, η οποία συμπλήρωσε ότι είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι τρέμουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Όταν ο «Άι Νικόλας» έκοψε τα καλώδια του Barbaro