ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια και Λύκεια - Η διευκρίνιση για τις απουσίες

Σχολεία: Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια και Λύκεια - Η διευκρίνιση για τις απουσίες
Intime News

Σχολεία: Διευκρινίσεις για τις απουσίες και τους βαθμούς Α’ Τετραμήνου σε Γυμνάσια και Λύκεια δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μόνο σε μάθημα ή κλάδο μαθημάτων που δεν κατέστη δυνατό να διδαχθούν πάνω από δέκα ώρες, είναι δυνατόν να μην βαθμολογηθούν οι μαθητές, διευκρινίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας. Επίσης το υπουργείο απαντά και το θέμα των απουσιών των μαθητών.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

«Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.
  • Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

Μιλώντας στο Mega, η Ζέτα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στις απουσίες σημείωσε ότι «στο τέλος του τετραμήνου θα αποφασίζεται ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των παιδιών». Το αν δηλαδή είναι επαρκής ή όχι η φοίτηση θα κρίνεται στο τέλος του τετραμήνου.

Το υπουργείο Παιδείας «με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων» εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, όπως σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή.

Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια τη Δευτέρα

Την ερχόμενη Δευτέρα (01/02) ανοίγουν τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, μετά από μήνες lockdown.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, ενώ αυστηροί κανόνες θα ισχύουν για τα σχολεία που θα ανοίξουν.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική, με τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους καθημερινά.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν:

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες
  • η χρήση αντισηπτικών
  • οι σχολαστικοί καθαρισμοί
  • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων
  • τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά., οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα, οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα.

Διευκρινίζεται:

– Στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, τα Λύκεια θα λειτουργούν για την ώρα εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. Τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

– Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Μαρτύρησε χωρίς ξύλο» - Η μπλόφα, η παγίδα στην Ελλάδα και ο «λαγός»