ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολικό έτος - Mακρή στο Newsbomb.gr: Σοβαρό το ενδεχόμενο της παράτασης

Σχολικό έτος - Mακρή στο Newsbomb.gr: Σοβαρό το ενδεχόμενο της παράτασης

Σχολεία: Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς αγωνιούν για την σχολική χρονιά - Θα πάρει παράταση;

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος κατά δύο εβδομάδες, μέχρι τέλος Ιουνίου, δήλωσε στο Newsbomb.gr, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας αναμένει την εισήγηση των ειδικών, ενώ επεσήμανε πως προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα λύκεια.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα των σχολείων και κυρίως των Λυκείων και πιθανόν και των Γυμνασίων μετατίθεται μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα συζητηθεί η επαναλειτουργία των Δημοτικών.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα πραγματοποιηθεί με τη διενέργεια self test.

Πώς θα γίνονται τα self test στα σχολεία

Για τα self test και το πώς θα γίνονται από μαθητές ενόψει του ανοίγματος των σχολείων μίλησε στο Newsbomb.gr η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα.

Σύμφωνα με την ίδια αυτό που είναι ακόμα προς μελέτη είναι το ποιος θα είναι αυτός που θα προσκομίζει στο σχολείο την βεβαίωση ότι το self test διεξήχθη και είναι αρνητικό.

H πρόταση που υπάρχει είναι να φέρνουν τα παιδιά τη βεβαίωση που θα έχουν υπογράψει οι γονείς τους.

«Πρέπει να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης και γνωρίζουμε ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνος» προσθέτει η κυρία Γκίκα.

Η ίδια διευκρίνισε, επίσης, πως όποια παιδιά βγαίνουν θετικά στα self test, που θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, «δεν θα έρχονται στο σχολείο και θα μένουν στο σπίτι τους» προσθέτοντας ότι θα παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για τα παιδιά με θετικό στον κορονοϊό self test θα προβλέπεται η δήλωση του αποτελέσματος σε ειδική πλατφόρμα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό επεξεργασία και θα ακολουθούνται όσα ισχύουν ήδη σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Κωδικός «ελεγχόμενη αποσυμπίεση»: Οι τελευταίες σκέψεις για εμπόριο, σχολεία, εστίαση