ΠΑΙΔΕΙΑ

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2022: Έτσι θα λάβετε τα αποτελέσματα με SMS στο κινητό σας

Ανακοινώνονται οι βαθμοί - αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022
Ανακοινώνονται οι βαθμοί - αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022
INTIME NEWS

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2022Ανακοινώνονται το μεσημέρι της Τρίτης (28/6) οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022.

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων την Τρίτη, όταν και θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Στην ανακοίνωσή του μάλιστα, διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022 που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελληνίων εξετάσεων 2022, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2022: Πώς θα δείτε τις βαθμολογίες

Τρεις είναι οι τρόποι για να δείτε τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2022:

  • Με SMS στο κινητό που δηλώνουν στην πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr,
  • Μπαίνοντας στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr,
  • Τέλος, θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Η διαδικασία της δήλωσης των κινητών τηλεφώνων στην εφαρμογή smsresults.minedu.gov.gr, άνοιξε στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουνίου, οπότε όσοι μαθητές δεν πρόλαβαν να καταχωρίσουν τον αριθμό τους, δεν θα λάβουν μήνυμα αλλά και δεν μπορούν να το κάνουν τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Βάσεις 2022: Πότε ανακοινώνονται

Σε ό,τι αφορά τις βάσεις 2022, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας, θα ανακοινωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Μηχανογραφικό: Περισσότερες ειδικότητες φέτος στα δημόσια ΙΕΚ

Την αύξηση του αριθμού των ειδικοτήτων που θα παρέχονται στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας ενώ αυξημένες θα είναι και οι ειδικότητες αλλά και οι θέσεις στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι μέσω Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αναβάθμιση και ανάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Όπως ανακοινώθηκε «με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιου Βούτσινου, ορίζεται ότι οι ειδικότητες που θα παρέχονται στα Ι.Ε.Κ. από το έτος κατάρτισης 2022-2023 θα είναι 134, αριθμός αυξημένος κατά 31 σύγκριση με τις 103 ειδικότητες που λειτουργούν κατά το τρέχον έτος κατάρτισης 2021-2022.