ΠΑΙΔΕΙΑ

Ναύπλιο: Θερινό Σχολείο Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας

Ναύπλιο: Θερινό Σχολείο Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο. 

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου περιλαμβάνει διαλέξεις από ακαδημαϊκούς, αλλά και βιωματικά εργαστήρια από έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει το πρώτο Θερινό Σχολείο Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας, το οποίο θα διεξαχθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους 20 συμμετέχοντες φοιτητές και μελλοντικά στελέχη επιχειρήσεων, να αντιληφθούν τις έννοιες της βιωσιμότητας και της εταιρικής υπευθυνότητας, να κατανοήσουν τους τρόπους οικοδόμησης και λειτουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, να γνωρίσουν την Παγκόσμια Ατζέντα Βιωσιμότητας και να αντιληφθούν πώς η έννοια της βιωσιμότητας μπορεί να ενσωματωθεί στην εταιρική στρατηγική.

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου περιλαμβάνει διαλέξεις από ακαδημαϊκούς, αλλά και βιωματικά εργαστήρια από έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων που θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες την εμπειρία τους από την εφαρμογή στρατηγικών, προσεγγίσεων και δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναλύσουν πραγματικές μελέτες περίπτωσης και να αλληλοεπιδράσουν με άλλους εκπαιδευόμενους. Το εγχείρημα αυτό φιλοδοξεί να συμβάλει, μεταξύ άλλων, στην καρποφόρα σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Μέγας χορηγός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., και χορηγοί οι εταιρείες ΑΘΗΝΑÏΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, METRO ΑΕΒΕ και ALPHA BANK. Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, με την ευγενική υποστήριξη του Εκδοτικού Οίκου Rosili και του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένου Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας “EOME-LIMC” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://ba.uoa.gr/ ή να τηλεφωνήσετε στο 6988 284894.