ΠΑΙΔΕΙΑ

Κεραμέως: Πάνω από 20 εκατ ευρώ στις φοιτητικές εστίες - Νέες κλίνες σε πέντε πανεπιστήμια

Κεραμέως: Πάνω από 20 εκατ ευρώ στις φοιτητικές εστίες - Νέες κλίνες σε πέντε πανεπιστήμια
INTIME

Επιδότηση πάνω από 20 εκατομμύρια για τις φοιτητικές εστίες ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως με 8.150 νέες κλίνες στα πανεπιστήμια της χώρας 

Επιδότηση για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών ύψους πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, η υπουργός σε συνέντευξή της στο ραδίοφωνο του ΣΚΑΙ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευαστούν 8.150 κλίνες σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας σε Δυτική Αττική, Δυτική Μακεδονία, Κρήτη, Θεσσαλία και Έβρο με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Σε ότι αφορά την επέμβαση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου η υπουργός Παιδείας είπε πως ήταν άκρως επιτυχημένη τονίζοντας παράλληλα πως μπήκε τέλος σε ένα κραυγαλέο καθεστώς ανομίας, που υπήρχε πολλά χρόνια και άλλοι εθελοτυφλούσαν.

Την ίδια στιγμή η υπουργός προχώρησε και σε μία ακόμη ανακοίνωση, λέγοντας πως σε ένα μήνα 30 κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ όπως το Χάρβαρντ, το Γέιλ και το Κολούμπια έρχονται στην Ελλάδα για κοινά προγράμματα σπουδών, αγγλόφωνα προγράμματα και ανταλλαγές καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών.

Τέλος η κ Κεραμέως σχολίασε ότι φέτος έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών από ποτέ, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στον διορισμό 6.000 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή σημειώνοντας πως μέχρι τώρα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Διδάκτωρ στο ΑΠΘ ο 39χρονος που έλιωσε το γατάκι

ΟΠΕΚΑ - Δωρεάν βιβλία: Ξεκίνησε η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων