ΠΑΙΔΕΙΑ

Καιρός: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά σχολεία
In Time

Προβλήματα συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας.

Κλειστά τα σχολεία στα Δωδεκάνησα

Προειδοποιητικό μήνυμα για αυξημένη προσοχή λόγω των καιρικών φαινομένων στάλθηκε στους κατοίκους της Δωδεκανήσου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι κάτοικοι των νησιών ειδοποιούνται για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους) από τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου.

Ήδη με αποφάσεις που εξέδωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου τα σχολεία σήμερα θα είναι κλειστά ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων.

Κλειστά σχολεία στη Ζάκυνθο

Με απόφαση του Δήμου Ζακύνθου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στη Ζάκυνθο λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στο νησί.

Στη σχετική απόφαση που έλαβε ο Δήμαρχος, αναφέρει:

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου. Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου θα γίνει με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με εισήγηση της Δ/νσης».

Κλειστά σχολεία στο Κάτω Νευροκόπι

Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου όλων των παιδικών σταθμών καθώς και των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε πως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου Νευροκοπίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονόπτωσης και παγετού».

Περιφέρεια Αττικής

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αττική, την Παρασκευή (27/1), όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως είπε, τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Παρασκευή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά τις επόμενες ώρες.