ΠΑΙΔΕΙΑ

Αλλαγές στη διδακτέα ύλη των σχολείων και νέα βιβλία

Αλλαγές στη διδακτέα ύλη των σχολείων και νέα βιβλία

Συνάντηση είχαν σήμερα, Πέμπτη (29/1/2015) ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.

Στη συνάντηση τους έκαναν αναφορά για επιστημονικές ομάδες οι οποίες θα συσταθούν στο υπουργείο Παιδείας με σκοπό την επανεξέταση της διδακτέας ύλης στα σχολεία αλλά και τη συγγραφή νέων βιβλίων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ο κ. Κουράκης τόνισε στη συνομιλία του με την κυρία Ξουλίδου ότι έχει δεν κατατεθεί καμία πρόταση για αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος που παραμένει υποχρεωτικός, όπως άλλωστε και οι ρυθμίσεις που εφαρμόζονται για τη διευκόλυνση των αλλόθρησκων μαθητών.

Επίσης εξετάστηκε η αναζήτηση άλλων «εκπαιδευτικών οδών» ώστε οι μαθητές που δεν θα παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών να απασχολούνται δημιουργικά σε κάποιο άλλο μάθημα κατά τη διδασκαλία των Θρησκευτικών.

Στη συνάντηση τονίστηκε για ακόμη μία φορά η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείο Παιδείας να καταργηθεί η Τράπεζα των Θεμάτων αλλά και οι εξετάσεις πανελλαδικού τύπου στην πρώτη και τη δευτέρα Λυκείου.

Επίσης τονίστηκε και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με στόχο την διασφάλιση της ισονομίας και η δίκαιης αντιμετώπισης τους.