ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Πανελλήνιες 2015: Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Αυλαία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2015 στις 18 Μαΐου και η αγωνία των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας είναι στο απόγειο.

Στις 13η Μαΐου θα κλείσουν τα Ημερήσια, Εσπερινά Γυμνάσια και Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015.

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, τα σχολεία θα κλείσουν την ημερομηνία αυτή για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') μία ημέρα αργότερα (19 Μαϊου).

Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, ενώ η πρακτική δοκιμασία για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα γίνει από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 9 Ιουνίου.

Τέλος, οι απολυτήριες εξετάσεις για την Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις