ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2016: Ποιες σχολές ανεβαίνουν, ποιες πέφτουν - Εκτιμήσεις ανά πεδίο

Βάσεις 2016: Ποιες σχολές ανεβαίνουν, ποιες πέφτουν - Εκτιμήσεις ανά πεδίο

Βάσεις 2016: Χαμηλά θα κατέβει ο πήχης εισαγωγής για δεκάδες σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ φέτος, όπως, για παράδειγμα, στις παιδαγωγικές σχολές, όπου πολλοί υποψήφιοι θα εισαχθούν με μόλις 10.000 μόρια, αλλά και σε τμήματα Οικονομίας και Πληροφορικής, όπου οι Βάσεις θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία.

Στον αντίποδα, άνοδος των βάσεων αναμένεται σε πρωτοκλασάτες σχολές, όπως ιατρικές, οδοντιατρικές και κτηνιατρικές, ενώ ανοδικά ή στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν νομικές, σχολές ψυχολογίας και πολυτεχνικές, εξαιτίας των ευκολότερων θεμάτων σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι Βάσεις 2016 ανά Επιστημονικό Πεδίο θα κινηθούν ως εξής:

Πρώτο Επιστημονικό Πεδίο

Οι καθηγητές εκτιμούν ότι ανοδικά θα κινηθούν οι Βάσεις 2016 στη Νομική, στις σχολές ψυχολογίας και στα ΜΜΕ, ενώ στις «μεσαίες» σχολές η κίνηση των μορίων θα είναι στα περσινά επίπεδα.

Δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο

Τα Μαθηματικά και η Φυσική αποτελούν το βαρόμετρο και οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες από πέρσι. Οι σχολές υψηλής ζήτησης θα παρουσιάσουν αύξηση των μορίων.

Τρίτο Επιστημονικό Πεδίο

Τα ευκολότερα θέματα θα αυξήσουν τους αριστούχους και τις Βάσεις 2016. Οι Βάσεις στις ιατρικές σχολές θα φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Τέταρτο Επιστημονικό Πεδίο

Το πεδίο αυτό έχουν επιλέξει λίγοι υποψήφιοι. Οι Βάσεις 2016 αναμένεται να κατρακυλήσουν.

Πέμπτο Επιστημονικό Πεδίο

Προς τα κάτω θα πάνε οι Βάσεις 2016 στις οικονομικές σχολές. Γενικά, οι Βάσεις θα πάρουν την... κατιούσα στις σχολές της Περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

Σχετικές ειδήσεις