ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2016: Πτώση αναμένεται στις παιδαγωγικές και οικονομικές σχολές

Βάσεις 2016: Πτώση αναμένεται στις παιδαγωγικές και οικονομικές σχολές

Βάσεις 2016: «Θολό» παραμένει το τοπίο όσον αφορά την πορεία των βάσεων για εισαγωγή στις ανώτατες και ανώτερες σχολές λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των Πανελλήνιων - Πανελλαδικικών 2016. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί το νέο εισαγωγικό σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο statusquo.

Αβεβαιότητα για τους φετινούς υποψήφιους - Εκτιμήσεις ανά πεδίο

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος» υπάρχει η εκτίμηση ότι φέτος αρκετές θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα παραμείνουν κενές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μεγάλη πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις στις παιδαγωγικές σχολές αλλά και τα οικονομικά τμήματα των περιφερειακών ιδρυμάτων.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις Πανελλήνιες

Οι αγαπημένες επιλογές των αριστούχων (Νομική, Ιατρική και Πολυτεχνικές Σχολές) όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν αλώβητες από το νέο εισαγωγικό σύστημα. Μάλιστα σε συνδυασμό με τα εύκολα θέματα που έπεσαν φέτος αναμένεται μικρή άνοδος στα μόρια εισαγωγής.

Στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι θα κινηθούν και οι χαμηλόβαθμες σχολές λόγω των βατών θεμάτων που έπεσαν φέτος.

Εξαιρετικά «θολό» είναι το τοπίο όσον αφορά τις σχολές με μεσαίες βάσεις εισαγωγής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άνοδο θα παρουσιάσουν οι βάσεις της Θεωρητικής Κατεύθυνσης ενώ αντίθετα πτώση αναμένεται στις θετικές σχολές.

Διαβάστε εδώ πού θα κυμανθούν Νομική, Ιατρική, Παιδαγωγικά και Στρατιωτικές Σχολές

Ο λόγος που πέφτουν οι βάσεις σε παιδαγωγικά και οικονομικά τμήματα

Το τελειωτικό χτύπημα δέχθηκαν φέτος οι Παιδαγωγικές Σχολές λόγω του παγώματος των προσλήψεων ύστερα από το μειωμένο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών.

Την ίδια ώρα ο αποκλεισμός των Οικονομικών Σχολών προκάλεσε «βραχυκύκλωμα» σε αρκετούς υποψηφίους.

«Στροφή» έκανε στη Γ΄Λυκείου ένα μικρό ποσοστό υποψηφίων που κινούνταν προς το πεδίο προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και τόλμησε να προχωρήσει σε «μεταγραφή» στις σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής προκειμένου να εισαχθεί σε σχολές οικονομικού αντικειμένου.

Τέλος πολλοί αναλυτές σε συνδυασμό με τις περιορισμένες σχολές που υπάρχουν στο πέμπτο πεδίο κρίνουν ότι το μεγάλο μέρος των υποψηφίων που συγκεντρώθηκε σε αυτό το πεδίο δεν θα πετύχει υψηλές βαθμολογίες, τραβώντας τις βάσεις προς τα κάτω.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις βάσεις 2016

Εκτιμήσεις των βάσεων ανά πεδίο

Πρώτο Επιστημονικό Πεδίο

Οι καθηγητές εκτιμούν ότι ανοδικά θα κινηθούν οι Βάσεις 2016 στη Νομική, στις σχολές ψυχολογίας και στα ΜΜΕ, ενώ στις «μεσαίες» σχολές η κίνηση των μορίων θα είναι στα περσινά επίπεδα.

Δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο

Τα Μαθηματικά και η Φυσική αποτελούν το βαρόμετρο και οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες από πέρσι. Οι σχολές υψηλής ζήτησης θα παρουσιάσουν αύξηση των μορίων.

Τρίτο Επιστημονικό Πεδίο

Τα ευκολότερα θέματα θα αυξήσουν τους αριστούχους και τις Βάσεις 2016. Οι Βάσεις στις ιατρικές σχολές θα φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Τέταρτο Επιστημονικό Πεδίο

Το πεδίο αυτό έχουν επιλέξει λίγοι υποψήφιοι. Οι Βάσεις 2016 αναμένεται να κατρακυλήσουν.

Πέμπτο Επιστημονικό Πεδίο

Προς τα κάτω θα πάνε οι Βάσεις 2016 στις οικονομικές σχολές. Γενικά, οι Βάσεις θα πάρουν την... κατιούσα στις σχολές της Περιφέρειας.

Σχετικές ειδήσεις