ΠΑΙΔΕΙΑ

«Μπλόκο» στους φοιτητές από τον ΟΑΣΑ: Δεν επέκτεινε τις προσωποποιημένες κάρτες τους

«Μπλόκο» στους φοιτητές από τον ΟΑΣΑ: Δεν επέκτεινε τις προσωποποιημένες κάρτες τους

Αδυνατούν από την 1η Σεπτεμβρίου να επαναφορτίσουν τις μειωμένες κάρτες τους, οι φοιτητές καθώς όλες οιπροσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card που έχουν εκδοθεί σε αυτούς, λήγουν σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι φοιτητές, ανεξάρτητα από το πότε έχουν εκδώσει τις κάρτες τους, θα βρεθούν στις 30 Σεπτεμβρίου με το προφίλ δικαιούχου μειωμένου κομίστρου να έχει λήξει. Για να το επεκτείνουν για έναν ακόμα χρόνο, θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια με την φοιτητική τους ταυτότητα (πάσο), ωστόσο αυτή η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα για το νέο φοιτητικό έτος.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτή τη στιγμή οι φοιτητές- κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών, είναι να φορτίσουν τις κάρτες τους με μειωμένα εισιτήρια μικρότερης διάρκειας π.χ. 5 ημερών ή πακέτα απλών εισιτηρίων ή μεμονωμένα εισιτήρια. Έτσι όμως χάνουν τη σημαντική έκπτωση που τους προσφέρει το εισιτήριο των 30 ημερών, αξίας 15 ευρώ.

Οι εκδότες εισιτηρίων ενημερώνουν τους φοιτητές, σύμφωνα το athenstransport.com, πως αναμένουν εγκύκλιο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επέκτασης της ισχύος των καρτών. Το πότε θα συμβεί αυτό είναι άγνωστο.

Αν πάντως η διαδικασία δεν ξεκινήσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα οι προσωποποιημένες κάρτες των φοιτητών θα δέχονται μόνο την αγορά εισιτηρίων ολόκληρης αξίας από την 1 Οκτωβρίου και μετά, αν και οι κάτοχοί τους θα είναι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου. Ήδη πάντως τίθεται θέμα νομιμότητας αφού οι φοιτητές αποκλείονται από την αγορά των οικονομικών εισιτηρίων 30 ημερών για γραφειοκρατικούς λόγους.

Πηγή πληροφοριών: athenstransport.com

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Πέλλα: 69χρονη θυσιάστηκε για την εγγονή της - Έπεσε νεκρή για να τη σώσει από σφαίρες

Κρήτη: Σοκ για τουρίστα που είδε «κεφάλι να επιπλέει στο νερό»! Τελικά ήταν... αμύθητος θησαυρός!