ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός ανοιχτά της Πύλου - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι: «Ακίνδυνη εκτόνωση, ευεργετικός σεισμός»

Σεισμός ανοιχτά της Πύλου - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι: «Ακίνδυνη εκτόνωση, ευεργετικός σεισμός»
INTIME NEWS

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21/05) στη Μεσόγειο.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 02:43 από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, τόσο με ανάρτηση του του Facebook όσο και μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Χουλιάρας έκανε λόγο για «ευεργετικό» ισχυρό σεισμό, καθώς σημειώνεται στην ευρύτερη σεισμοτεκτονική ζώνη της περιοχής, και είναι πιθανό να σχετίζεται με τη διέγερση που παρατηρείται, το τελευταίο διάστημα σε Κρήτη και Κάρπαθο.

Οι σεισμοί πρέπει να γίνονται για να εκτονώνεται η ενέργεια. Εν προκειμένω εκτονώνεται μια ποσότητα μεγάλης ενέργειας μακριά από κατοικημένες περιοχές, σημείωσε και πρόσθεσε πως η δόνηση δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Σημείωσε πως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εξέδωσε αυτόματα ειδοποίηση για τσουνάμι η οποία ήρθη έπειτα από δύο ώρες καθώς δεν σημειώθηκε τίποτα ανησυχητικό.

Στην ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε πως ήταν «μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας».

«Ο "ευεργετικός" ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 2.43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλου και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρέφος 8 μηνών νοσηλεύεται με κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων