ΣΕΙΣΜΟΙ

Χουλιάρας για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα: Η περιοχή βρίσκεται σε σεισμική διέγερση

Σεισμός Σεισμογράφος
ΙΝΤΙΜΕ

Σεισμός Τώρα: Ανάρτηση στο Facebook για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης έκανε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας

Την προσοχή τους στην περιοχή των Δωδεκανήσων στρέφουν οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό των 5,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 1:14 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου και είχε εστιακό βάθος 14,4 χιλιομέτρων.

Τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ ακολούθησαν αρκετοί σεισμοί με μεγαλύτερο μέγεθος τα 3,9 Ρίχτερ στις 2:47 τα ξημερώματα ενώ καταγράφηκαν και άλλοι δύο σεισμοί μεγέθους 3,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στις 1:21 και τις 5:50.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα «η περιοχή βρίσκεται σε σεισμική διέγερση το τελευταίο διάστημα και (σ.σ. ο σεισμός) δεν σχετίζεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Νισύρου».

5,7 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρός».

Είχε μέγεθος τα 5,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 14,4 χλμ., και επίκεντρο τα 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Νισύρου.

5,7 Ρίχτερ και από το USGS

Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών (USGS), κατέγραψε το σεισμό στα 5,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10,9 χλμ. και επίκεντρο 22χλμ. βόρεια - βορειοδυτικά από το Μανδράκι Ρόδου.

Ο σεισμός, έγινε αισθητές σε πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με αναφορές κατοίκων, είχε μεγάλη διάρκεια.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή ζημιές από τον σεισμό.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένοι στη Νίσυρο και στον Αρχάγγελο της Ρόδου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Απολογείται σήμερα ο συζυγοκτόνος - Τα «σκηνοθετικά» λάθη που πρόδωσαν το φρικτό έγκλημα