ΣΕΙΣΜΟΙ

Χουλιάρας για σεισμό μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης: Η περιοχή δίνει τέτοια μεγέθη

ΣΕισμογράφος
ΙΝΤΙΜΕ

Σεισμός Τώρα - Σεισμός στη Ζάκυνθο - Όλες οι ειδήσεις: Καμία ανησυχία δεν εμπνέει στον Γεράσιμο Χουλιάρα ο σεισμός των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κυλλήνη που ταρακούνησε αρκετές περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook για τον σεισμό που σημειώθηκε στις 4:16 τα ξημερώματα της Πέμπτης «η περιοχή συνηθίζει να παράγει τέτοια μεγέθη που δεν δημιουργούν προβλήματα και παρακολουθείτε ενόργανα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο».

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/7) σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, κονταά στις ανατολικές ακτές της Ζακύνθου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 13 χλμ. βόρεια από την πόλη της Ζακύνθου σύμφωνα με το EMSC.

4,3 από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 19,6 χλμ. και επίκεντρο τα 10 χλμ. δυτικά της Κυλλήνης.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στα Βαλσάματα της Κεφαλονιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το 4ο κύμα της πανδημίας φρενάρει ανασχηματισμό και φέρνει εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ