ΣΕΙΣΜΟΙ

Ζημιές στο Αίγιο από τον ισχυρό σεισμό (Pics)

Ζημιές στο Αίγιο από τον ισχυρό σεισμό (Pics)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή (7/11) το απόγευμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί ζημιές σε 11 κτίρια, οι οποίες εστιάζονται στην τοιχοποιία και όχι στον φέροντα οργανισμό. Ανάλογες ζημιές έχουν επίσης καταγραφεί σε δύο βιομηχανίες και στο εργοστάσιο της ΕΒΟ.

Όπως πρόσθεσε, δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά, τόσο στα δίκτυα υποδομής, όσο και στον βιολογικό καθαρισμό. Ακόμη, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι από νωρίς σήμερα το πρωί έξι κλιμάκια μηχανικών ελέγχουν σχολεία, παιδικούς σταθμούς και όλα τα δημόσια κτίρια, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή μέχρι την Δεύτερα το πρωί. Πάντως όπως υπογράμμισε δεν υπάρχουν σημαντικές ζημιές, τονίζοντας παράλληλα ότι η πόλη έχει ξαναβρεί πλήρως τους κανονικούς ρυθμούς της ύστερα την αναστάτωση που προκλήθηκε, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση. Πάντως στο τηλεφωνικό κέντρο που έχει θέσει σε λειτουργία ο δήμος, για την αναφορά ζημιών έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερα από 100 αιτήματα, για την διενέργεια ελέγχων σε κτίρια.

Όσον αφορά την εξέλιξη του φαινομένου, ο Θανάσης Παναγόπουλος υπογράμμισε πως όπως τον ενημέρωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται μέχρι τώρα ομαλά.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ότι κλιμάκια μηχανικών βρίσκονται στο Αίγιο και πραγματοποιούν ελέγχους μαζί με τους μηχανικούς του δήμου. Από την μέχρι τώρα ενημέρωση που έχει, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε εσωτερικές τοιχοποιίες κτιρίων, οι οποίες δεν απειλούν την στατικότητά τους.

Ρoή Ειδήσεων