ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός: Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τους ισχυρούς σεισμούς σε Θεσσαλονίκη και Πύλο

Σεισμός: Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τους ισχυρούς σεισμούς σε Θεσσαλονίκη και Πύλο

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΑΣΠ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Αναφερόμενος στον ισχυρό σεισμό στην Πύλο, ο κ. Λέκκας είπε στο Newsbomb.gr πως «ο σεισμός έχει ένα μέγεθος, όπως το επανυπολογίσαμε στα 5,5 Ρίχτερ και εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, στον υποθαλάσσιο χώρο, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Πύλου και της Μεθώνης, δηλαδή ακριβώς πάνω στο ελληνικό τόξο, δηλαδή εκεί που ενώνεται η ελληνική με την αφρικανική πλάκα. Έγινε αισθητός σε ολόκληρη σχεδόν την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα όμως στη Μεσσηνία, την Ηλεία και την Λακωνία. Ωστόσο, εκεί δεν έχουμε καμία απολύτως επίπτωση ούτε για τους κατοίκους, αλλά ούτε για τις κτιριακές υποδομές».

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι κατά μεγάλη πιθανότητα ήταν η κύρια δόνηση. Θα ακολουθηθεί βέβαια από μια σειρά δευτερευόντων δονήσεων, αλλά θεωρώ ότι όλα είναι εντάξει κι ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, τόσο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών όσο και ο ΟΑΣΠ παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο, για να διαμορφώσουμε καλύτερη αντίληψη, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος».

Σε ό,τι αφορά το σεισμό στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σημείωσε πως «πρόκειται για ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο, το οποίο δικαιολογείται από το περιβάλλον της περιοχής».

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι «το επίκεντρο της δόνησης ήταν στη λίμνη Βόλβη, 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης» και πρόσθεσε ότι «έγινε ιδιαίτερα αισθητός και τόσο στην πόλη όσο και σε γύρω περιοχές, ιδίως σε εκείνες που έχουν υψηλά κτήρια».

Πάντως και σε αυτή την περίπτωση, ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι και κατά το παρελθόν η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει παρόμοιους σεισμούς και συμπλήρωσε λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ως προς την εξέλιξη του φαινομένου.

Διαβάστε σχετικά:

Σεισμός τώρα: Δείτε Live τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι στην Ελλάδα

Ρoή Ειδήσεων