ΣΕΙΣΜΟΙ

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη Ζάκυνθο

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη Ζάκυνθο
Νέα αναστάτωση για τους κατοίκους του νησιού

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:09 νότια της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε ένταση 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον υποθαλάσσιο χώρο 13χλμ νοτιοανατολικά της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες, ενώ αξίχει να σημειωθεί ότι η σεισμική δόνηση, είχε πολύ μεγάλη διάρκεια γεγονός που ανησύχησε τους κατοίκους της Ζακύνθου.

Πού εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού

Σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε ένταση 4,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 19χλμ νοτιοανατολικά του ησιού της Ζακύνθου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10χλμ.

Λέκκας στο Newsbomb.gr για τον σεισμό

Την εκτίμηση ότι ο σεισμός των 4,5 Ρίχτερ συνιστά «μεμονωμένο γεγονός», παρά το γεγονός ότι εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή, που είχε δώσει η πολύ ισχυρή δόνηση των 6,8 Ρίχτερ στις 26/10/2018, εκφράζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr.

«Η δόνηση είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ, εκδηλώθηκε 20 χλμ. νοτίως της πόλης της Ζακύνθου, στο θαλάσσιο χώρο. Είναι στην ευρύτερη περιοχή του σεισμογόνου που έδωσε το σεισμό των 6,8 Ρίχτερ», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εμφανίστηκε απολύτως καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη του φαινόμενου και πρόσθεσε: «Ο σεισμός έγινε αισθητός, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός».

Διαβάστε επίσης:

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τα 2.800.000 ευρώ

ΣOK στη Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος θώπευσε 9χρονο κοριτσάκι μπροστά στα μάτια της μητέρας του

Ρόδος: Συμμαθητής του Έλληνα δολοφόνου ο ένας από τους φερόμενους βιαστές της Ελένης Τοπαλούδη

Σχετικές ειδήσεις