ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Μάρτυρας διαψεύδει τον Γάλλο – Σε βάρος του και τα πρώτα στοιχεία

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Μάρτυρας διαψεύδει τον Γάλλο – Σε βάρος του και τα πρώτα στοιχεία
INTIME NEWS

Πόρτο Χέλι: Ανατροπή στην τραγωδία με τους δύο νεκρούς και την μία σοβαρά τραυματία. Μάρτυρας διαψεύδει τον Γάλλο χειριστή του φουσκωτού. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, ο χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε αλιευτική βάρκα στο Πόρτο Χέλι, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων.

Τα στοιχεία που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός δείχνουν πως το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αύριο, Δεύτερα (12/8) θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.

Την ίδια ώρα, μάρτυρας που ήταν στο σημείο από την πρώτη στιγμή ανατρέπει τα όσα έχει πει ο Γάλλος τουρίστας.

Ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ δήλωσε πως το συγκεκριμένο φουσκωτό συχνά είχε εντοπιστεί να κινείται με μεγάλες ταχύτητες ενώ την ίδια μέρα το αντιμετώπισε και ο ίδιος σε δίαυλο στην περιοχή. Μετέφερε μάλιστα την πληροφορία ότι είχε αποτραπεί άλλο ένα ατύχημα την τελευταία στιγμή.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο χειριστής βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα το μεσημέρι της Κυριακής (11/08) οπότε και έλαβε εικοσιτετράωρη προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ο 44χρονος έως τότε θα κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ αύριο αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Την ίδια ώρα συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της η 60χρονη που τραυματίστηκε βαριά στο ναυτικό δυστύχημα.

Ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου εμβόλισε την Παρασκευή το βράδυ, μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θυνί Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια, 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά η δίδυμη αδελφή του πρώτου.

Δείτε τον 44χρονο στη gallery που ακολουθεί:

Ο εισαγγελέας Ναυπλίου του απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη συγκοινωνιών, για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του στη Λιμενική Αρχή στο Πόρτο Χέλι, η οποία επιλήφθηκε του συμβάντος, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί εικόνες της καταστραμμένης βάρκας:

Ανέφερε εξάλλου ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στη ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

Στο ταχύπλοο εκτός του χειριστή επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αποκάλυψη - σοκ

Πριν το δυστύχημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το ταχύπλοο φέρεται να είχε παρενοχλήσει και πλοίο της γραμμής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Κόστα - Σπέτσες, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Δείτε νεότερες εικόνες από το ταχύπλοο:

Μάχη για τη ζωή

Η 60χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε στο ναυτικό δυστύχημα -σύμφωνα με πληροφορίες φέρει τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα- συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες που ανασύρθηκαν νεκροί αμέσως μετά το δυστύχημα, ένας 70χρονος κι ένας 60χρονος ήταν αδέλφια και η τραυματίας είναι δίδυμη αδελφή του δεύτερου. Πρόκειται για κατοίκους Κρανιδίου οι οποίοι είχαν μεταβεί στην περιοχή πιθανότατα για ψάρεμα.

Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία

Τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.

Το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, μήκους 12 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρείς γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες, κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου.

Το φουσκωτό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι. Το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε. Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου -οι οποίοι διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες- είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά αποτελέσματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός ένας από τους καλύτερους πιλότους μας

Φωτιά Ελαφόνησος: Τρέχει προς τη θάλασσα ο κόσμος – Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο