ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση στην προθεσμία ρύθμισης οφειλών προς ΟΤΑ

Παράταση στην προθεσμία ρύθμισης οφειλών προς ΟΤΑ
In Τime

Παράταση της προθεσμίας για ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, προβλέπει τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Η προθεσμία έληγε στις 17 Σεπτεμβρίου και η παράταση δίνεται κατόπιν σχετικού αιτήματος του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και συνεννόησης του τελευταίου με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης έληγε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η επιστολή του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών Κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Ν. 4611/2019 (άρθρο 110-117) ΦΕΚ 73/17-5- 2019 Α ́ τεύχος δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ρυθμίσουν ευνοϊκά τις οφειλές τους προς τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα.

Με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των προηγούμενων χρόνων, που είχε ως συνέπεια τη συσσώρευση σημαντικών οφειλών προς τους Ο.Τ.Α., η παροχή κινήτρων προς τους οφειλέτες κρίνεται αναγκαία, έτσι ώστε να τακτοποιήσουν τις παρελθούσες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους Δήμους και να επαναφέρουν την κανονικότητα στον οικονομικό τους προγραμματισμό.

Η μέχρι τώρα εμπειρία από την εφαρμογή των διατάξεων, καταγράφει θετική εισροή εσόδων προς τους Δήμους, καθώς παρατηρείται ικανοποιητική προσέλευση πολιτών που επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

Δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου, ζητούμε την παράταση της προθεσμίας έως το τέλος του χρόνου δίνοντας έτσι, αφενός την ευκαιρία στους συμπολίτες μας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε χρονίζουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις και αφετέρου στους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα να αυξήσουν σημαντικά τη ροή εσόδων προς τα ταμεία τους και να εισπράξουν απαιτήσεις που δεν εξυπηρετούνταν.

Με εκτίμηση Γεώργιος Πατούλης

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος»