ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Νέα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας - «Πνίγηκε» στα χημικά η πρωτεύουσα

ΤΩΡΑ: Νέα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας - «Πνίγηκε» στα χημικά η πρωτεύουσα
INTIME NEWS

Αποκλεισμένο είναι σήμερα, Πέμπτη (24/10), το κέντρο της Αθήνας καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Στην πλατεία Συντάγματος καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (18:30) - Στην πλατεία Κλαυθμώνος το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ (18:00).

Συλλαλητήριο ενάντια στις αντεργατικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου (το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή) διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 24/10, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ):

Στην Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωση – πρόσκληση στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματίσει για τις 18:00 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και τις διεκδικήσεις τους για «δωρεάν δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, καθώς και για την άμεση απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που εκχωρεί τα πάντα σε ιδιώτες».

Στα Προπύλαια το ΠΑΜΕ

Παράλληλα, νέα συλλαλητήρια σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου προγραμματίζου Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ «ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης». Στη Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό κάλεσμα:

«Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει "γη και ύδωρ" στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης. Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ. Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων».

Δείτε την gallery:

Φοιτητικό συλλαλητήριο: «Πνίγηκε» στις μολότοφ και τα δακρυγόνα το κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια ξέσπασαν, το μεσημέρι της Πέμπτης (24/10), στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν 14 φοιτητικοί σύλλογοι.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Βουλή μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία.

Φοιτητές μόλις αντίκρισαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να τους απωθήσουν, για να περάσουν, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής.

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια στη gallery που ακολουθεί:

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές έχουν διαλυθεί καθώς ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών. Μετά από τα επεισόδια οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/10) έξω από το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thestival.gr.

Φοιτητές, που διαμαρτύρονταν για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πέταξαν μπογιές προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Δυνάμεις της Αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για τον Κώστα Πρέκα

Καιρός: Προσοχή! Η έκτακτη ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για βροχές και... ίσως χιόνια (video)

Σχετικές ειδήσεις