ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2020: «Βόμβα» Σταϊκούρα - Έρχονται αλλαγές

Τέλη κυκλοφορίας 2020: «Βόμβα» Σταϊκούρα - Έρχονται αλλαγές
Intime

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο TAXISnet τα ραβασάκια με τα τέλη κυκλοφορίας.

Αλλαγές στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας στο gsis προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Όπως έχω πει και στο παρελθόν το σύστημα των τελών κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων» είπε ο κ. Σταϊκούρας και εξήγησε ότι «πρέπει να ενσωματωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων και πρέπει να γίνει και δικαιότερο το σύστημα για τους κατόχους αυτοκινήτων λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια».

«Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανομής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά κι ενός στόχου για την ανανέωση του παλιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Επιδιώκουμε σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις μας να είναι αποτέλεσμα σωστής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης και ορθής εκτίμησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως όσοι καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω web banking το μόνο που απαιτείται είναι η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Από την άλλη, οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί για το όχημα τους, έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην Εφορία, θέτοντας έτσι το ΙΧ τους σε ακινησία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης 2019: Δείτε πότε και πόσα θα πάρετε

«Βόμβα»: Έρχονται αυξήσεις για 300.000 συνταξιούχους

Σχετικές ειδήσεις