ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο όπου πνίγηκε η 75χρονη

Τραγωδία στη Ρόδο: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο όπου πνίγηκε η 75χρονη
Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο
rodiaki.gr

Τραγικό θάνατο βρήκε το βράδυ της Δευτέρας (25/11) μια γυναίκα από την περιοχή της Ιαλυσού στη Ρόδο καθώς το σπίτι της πλημμύρισε και η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη.

Το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, σύμφωνα με τη rodiaki.gr.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μόνη της εκείνη την ώρα στο σπίτι. Η σφοδρή κακοκαιρία που μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους ήταν η αιτία που το σπίτι της άρχισε να γεμίζει με νερά.

Στο σημείο κλήθηκαν και έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την άτυχη ηλικιωμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Η κακοκαιρία Γηρυόνης έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη Ρόδο καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους ενώ κατέρρευσε η γέφυρα στο Χαράκι, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου. δού Ρόδου-Λίνδου.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχει φέρει ο “Γηρυόνης” συνεχίζονται στη Ρόδο και είχαν μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα να μην αντέξει η γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη στην περιοχή του Χαρακίου, το τμήμα της οποίας επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου είχε κλείσει τις προηγούμενες ημέρες, καθώς είχε χαρακτηριστεί πλέον ως κατεστραμμένη.

Και όπως φάνηκε λίγες ημέρες μετά, η πολύωρη σημερινή βροχόπτωση που έφερε ο “Γηρυόνης” και τα ορμητικά νερά που γέμισε το συγκεκριμένο ποτάμι, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η συγκεκριμένη γέφυρα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά «δίπλωσε στη μέση» το δεύτερο τμήμα της γέφυρας από την πλευρά του κυκλικού κόμβου της Μαλώνας. Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαλώνας κ. Νεκτάριος Μουστακέλλης, τόνισε πως «είναι πραγματικά ανατριχιαστικές οι εικόνες, ευτυχώς που έκλεισε έγκαιρα η γέφυρα και δεν θρηνήσαμε θύματα».

Ο κ. Μουστακέλλης μάλιστα τόνισε και τον καλό συντονισμό που υπήρξε σήμερα για να μην υπάρξουν προβλήματα: «Μεριμνήσαμε έγκαιρα σήμερα ώστε να κλείσει για ένα τρίωρο και η γέφυρα του Πλατανερού που περνάει μέσα από την Μαλώνα, απ’ όπου διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία με τις παρακαμπτήριες οδούς. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και πλέον έχει τεθεί ξανά στην κυκλοφορία, γιατί είχε κόψει το νησί στα δύο».

Είχε κοπεί το νησί στα δύο λόγω της υπερχείλισης του ποταμού στη Μαλώνα

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατεί από τα ξημερώματα κυρίως στο νησί, η συγκεκριμένη γέφυρα γέμισε για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια με νερό, όπως εξήγησαν μιλώντας στη «Ροδιακή» οι κάτοικοι της περιοχής.

Τα ορμητικά νερά στη συγκεκριμένη γέφυρα καθιστούσαν απαγορευτική την κυκλοφορία των οχημάτων, στον μοναδικό δρόμο που έχει απομείνει να συνδέει τη Μαλώνα με τα Μάσαρη και κατ’ επέκταση με ολόκληρη τη Νότια Ρόδο.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Στο έλεος της κακοκαιρίας το νησί - Διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμών

Οι δρόμοι στην πόλη αλλά και τα χωριά μας έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους ενώ διακοπές του ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμών σε Αρχίπολη, Λάρδο έχουν προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο εντός ή εκτός της πόλεως Ρόδου.

Δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και στην Ιαλυσό ενώ ακόμη και στην πόλη της Ρόδου η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη με το νερό να έχει φτάσει στο ένα μέτρο σε κεντρικούς δρόμους.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης συνιστώντας στους συμπολίτες μας να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ο Δήμος Ρόδου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης»

Κλειστά και αύριο τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία της Ρόδου εξαιτίας των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου (στάλθηκε στην Α΄/θμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου) αύριο Τρίτη 26-11-2019 όλα τα σχολεία του νησιού της Ρόδου (Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης) θα είναι κλειστά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: dimokratiki.gr, Ροδιακή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών: Στον Πειραιά μετανάστες και πρόσφυγες από Μυτιλήνη και Χίο

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά έως και 10.560 ευρώ

Λαμία: Θρήνος για τον πολύτεκνο πατέρα – Ποιος ήταν ο 37χρονος που σκοτώθηκε στο φρικτό τροχαίο

Σχετικές ειδήσεις