ΕΛΛΑΔΑ

«Ασφυξία» στα νησιά του Αιγαίου: Τουλάχιστον 411 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν σε ένα 24ωρο

«Ασφυξία» στα νησιά του Αιγαίου: Τουλάχιστον 411 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν σε ένα 24ωρο
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στη διάσωση και περισυλλογή 177 προσφύγων και μεταναστών και στη σύλληψη τριών διακινητών, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, σε τρία διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Μυτιλήνη, Χίο και Κω.

Εξάλλου το ίδιο χρονικό διάστημα άλλοι 234 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους, ενώ συνελήφθησαν 3 διακινητές σε έξι διαφορετικά περιστατικά που εξελίχθηκαν στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Τετάρτης (27/11) το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» μεταφέροντας 166 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 130 από τη Χίο. Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε επίσης και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star 1» μεταφέροντας 20 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 262 από τη Λέρο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

«Φανταστείτε να ζείτε εδώ»: Επιστολή – έκκληση από πρόσφυγα που ζει στη Μόρια

«Μπορείτε να φανταστείτε ένα μέρος όπου για λόγους ασφαλείας δεν μπορείς να πας μόνη στις τουαλέτες;». Αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις που απευθύνει στο γράμμα της «προς τον κόσμο», μία πρόσφυγας που βρίσκεται στη Μόρια.

«Letter to the World» είναι ο τίτλος της επιστολής – έκκλησης μία γυναίκας, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, αναφορικά με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των περίπου 16.000 αιτούντων άσυλο στη δομή της Μόριας, χωρητικότητας 3.000 ατόμων.

Η εν λόγω έκκληση παρουσιάζεται στο εκτενές ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel, για την έκρυθμη κατάσταση στο προσφυγικό κέντρο της Μόριας και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για μια πιο γρήγορη αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ποιοι κερδίζουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα

Τραγωδία στην Αττική: Μία νεκρή από φωτιά σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου

Σχετικές ειδήσεις