ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Αποφυλακίσθηκε η μητέρα που είχε αφήσει μόνο το μωρό της και κάηκε ζωντανό

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Αποφυλακίσθηκε η μητέρα που είχε αφήσει μόνο το μωρό της και κάηκε ζωντανό

Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Αποφυλακίστηκε τελικά η μητέρα, η οποία είχε οδηγηθεί στη φυλακή μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα της στη Βάρκιζα και είχε ως συνέπεια να καεί ζωντανό το 13 μηνών μωρό της.

Η μητέρα είχε οδηγηθεί στη φυλακή καθώς εις βάρος της είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η 30χρονη είχε καταθέσει ακόμα δύο αιτήματα αποφυλάκισης τα οποία δεν είχαν γίνει δεκτά. Το τρίτο αίτημα της για αποφυλάκιση έγινε τελικά δεκτό από το δικαστικό συμβούλιο με περιοριστικούς ωστόσο όρους.

Να σημειωθεί ότι στο διάστημα που η γυναίκα έμεινε στη φυλακή παντρεύτηκε με σύμφωνο συμβίωσης κάτι το οποίο φαίνεται πως εκτιμήθηκε από τη δικαιοσύνη.

Ο συνήγορος της 30χρονης Σπύρος Δημητρίου με γραπτή του δήλωση ανέφερε: «Υποβάλαμε για τρίτη συνεχόμενη φορά αίτηση αποφυλάκισης και με το βούλευμα που εκδόθηκε σήμερα διατάχθηκε να βρεθεί εκτός φυλακής η εντολέας μου με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης της τρεις φορές το μήνα στο ΑΤ του τόπου κατοικίας της και της απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα.

Σε προηγούμενα βουλεύματα το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει το σχετικό αίτημα λόγω του ότι η 30χρονη δεν αποδείκνυε μόνιμη διαμονή καθότι το σπίτι της ήταν κατεστραμμένο από την μοιραία για το παιδί της φωτιά.

Παντρεύτηκε με σύμφωνο συμβίωσης στη φυλακή και προφανώς εκτιμήθηκε από τη δικαιοσύνη η σταθερότητα του βίου της εκτός φυλακής λόγω της εξέλιξης αυτής .
Το μέτρο αυτό της αντικατάστασης της προσωρινής της κράτησης φυσικά είναι προσωρινό και ισχύει έως τη δίκη της οπού θα δικαστεί για την πράξη της και δεν σχετίζεται με την ουσία της υπόθεσης».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Φεβρουαρίου (28.02.2019) σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα. Ένα βρέφος 13 μηνών βρέθηκε απανθρακωμένο μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι, ενώ ήταν μόνο του στο σπίτι!

Οι πυροσβέστες, που λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα έφτασαν στην οδό Έριδος στη Βάρκιζα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Είχαν ειδοποιηθεί πως σε γκαρσονιέρα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας είχε ξεσπάσει πυρκαγιά. Η αιτία της φωτιάς παρέμενε άγνωστη, αλλά δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από κάποιο θερμαντικό σώμα.

Πέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα έφτασαν στο σημείο. Μπήκαν στο διαμέρισμα όπου είχε ξεσπάσει η φωτιά και βρήκαν πάνω σε ένα διπλό κρεβάτι ένα μωρό μόλις 13 μηνών! Αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Κάντε ΕΔΩ αίτηση στο koinonikomerisma.gr - Ανοίγει η πλατφόρμα

Απεργία ΜΜΜ: Στάση εργασίας σήμερα (17/12) στο Μετρό - Δείτε ποιες ώρες