ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Στη φυλακή ο 43χρονος δράστης - Βίντεο ντοκουμέντο από το άγριο φονικό

Λασίθι: Στη φυλακή ο 43χρονος δράστης - Βίντεο ντοκουμέντο από το άγριο φονικό
CRETAPOST.GR

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον Ανακριτή Λασιθίου ο 43χρονος φερόμενος ως δράστης του φονικού στις Κουρούνες Λασιθίου με θύμα έναν 73χρονο, ενώ τραυμάτισε σοβαρά και τον γιο του.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια κάτω από άκρα μυστικότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η μεταγωγή του έγινε στις 7 το πρωί, έτσι ώστε να μην «πέσει» πάνω στους εξοργισμένους συγγενείς του θύματος.

Το ίδιο όμως δεν έγινε κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια καθώς ένα οργισμένο πλήθος κόσμου τον περίμενε και τον αποδοκίμασε με φωνές και ύβρεις.

Την ίδια ώρα ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Γιώργος Στειακάκης, καταγγέλλει την πρακτική του συνηγόρου της οικογένειας του θύματος να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καταγράφεται το άγριο φονικό που στοίχισε τη ζωή στον 73χρονο.

Πηγή: cretapost, ekriti, flashnews

Το χρονικό

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, όταν ο 43χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε από απόσταση αναπνοής πατέρα και γιο, μπροστά στα μάτια της κόρης και αδερφής -αντίστοιχα- των θυμάτων

Λίγο αργότερα, η γυναίκα φαίνεται να χτυπάει το κεφάλι της από απόγνωση και απελπισία, βλέποντας τα αγαπημένα της πρόσωπα να κείτονται αιμόφυρτα στο έδαφος.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 73χρονου και μητέρα του τραυματία. Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από κοντινή απόσταση και μόλις βλέπει άνδρα και γιο στο έδαφος τρέχει κοντά τους παρά το γεγονός ότι ο ένοπλος δράστης παραμένει στο σημείο του μακελειού.

Τις εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το cretalive.gr. Δείτε τις στη gallery που ακολουθεί:

Το φονικό είχε σημειωθεί στις 10 Φεβρουαρίου σε οικισμό κοντά στο χωριό Κουρούνες στη Νεάπολη Λασιθίου, με θύμα έναν 73χρονο. Παράλληλα είχε τραυματιστεί βαρύτατα ο γιος του νεκρού. Ο 43χρονος δράστης παρέμενε κρυμμένος και τελικά παραδόθηκε στις 13 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το δικηγόρο του έχει μετανιώσει για τις πράξεις του. «Αμέσως μετά το συμβάν ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του όμως μετά από πιέσεις των συγγενών του ήρθαν σε επαφή μαζί μου και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες της παράδοσης», δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορουμενου.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος έκανε λόγο για προσχεδιασμένο έγκλημα.

Ο 43χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας και σήμερα (17/02) οδηγήθηκε στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Αιτία της άγριας δολοφονίας φέρεται να ήταν κτηματικές-κτηνοτροφικές διαφορές μεταξύ του 43χρονου και της οικογένειας του θύματος.

Το βίντεο του εγκλήματος καρέ-καρέ

Ο 43χρονος δράστης καταφθάνει στον τόπο της οικογένειας Φινοκαλιώτη στις 17.25.12 με το μπορντό αγροτικό όχημα. Καταφθάνει με γκάζια πράγμα που φανερώνει τον εκνευρισμό και τις άγριες διαθέσεις του. Περνάει με ταχύτητα και το αυτοκίνητο του εξαφανίζεται από την κάμερα. Τα σκυλιά που νωρίτερα καταγράφονται φυσιολογικά, αρχίζουν να λυσσομανούν. Σε λιγότερο από ένα λεπτό εμφανίζεται ο Γιάννης Φινοκαλιώτης, ο γιος, να κατηφορίζει τρέχοντας για να βρεθεί πλησιέστερα στο σημείο όπου βρίσκονταν η αδερφή του και ο 43χρονος. Τότε εμφανίζεται το μπορντό αγροτικό να επιστρέφει με όπισθεν εντός της καταγραφικής εμβέλειας της κάμερας. Ο γιος απευθύνεται στον 43χρονο από απόσταση με βάση τις χειρονομίες των χεριών του.

Στην κάμερα εμφανίζεται η μητέρα της οικογένειας ενώ ακολουθούν με γοργό βήμα ο πατέρας και ο γαμπρός που προφανώς έχουν ακούσει τη φασαρία. Ο τελευταίος φαίνεται να μιλάει στον 43χρονο σε έντονο ύφος και να του κουνάει το δάκτυλο. Ο δράστης έχει αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο του. Ο γιος πηγαίνει χωρίς να κρατάει το παραμικρό στα χέρια, ο πατέρας κρατάει την κλασσική μαγκούρα.

Στις 17.27.40 έχουν όλα τελειώσει. Ο δράστης έχει ήδη πυροβολήσει το γιο και έχει σκοτώσει τον πατέρα που σωριάζεται κάτω από τον πλάτανο. Είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή που έχει καταγράψει το βίντεο. Ο άτυχος Μανόλης Φινοκαλιώτης πεθαίνει όρθιος. Δέχεται τον πυροβολισμό και στην συνέχεια το σώμα του γέρνει μονοκόμματα στο έδαφος.

Στις 17.28.23 ο 43χρονος κτηνοτρόφος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και αποχωρεί.

Δείτε το βίντεο-σοκ:

Πηγή: cretalive.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός σε γάμο: Άγριο ξύλο στο γαμπρό - Η οργή της νύφης (pics)

Σχετικές ειδήσεις