«ΚΟΛΑΣΗ» ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα ταλαιπωρίας: Κομφούζιο στους δρόμους από την απεργία για το ασφαλιστικό

Ημέρα ταλαιπωρίας: Κομφούζιο στους δρόμους από την απεργία για το ασφαλιστικό
INTIME NEWS

Ουρές από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα παρατηρήθηκαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης (18/02) στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

«Χειρόφρενο» έχουν τραβήξει σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ, μετρό, προαστιακός και τρένα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και πολλές ακόμα Ομοσπονδίες, συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα, ενάντια στο Ασφαλιστικό.

Αποτέλεσμα των ακινητοποιημένων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά και των συγκεντρώσεων που είναι προγραμματισμένες στο κέντρο της Αθήνας, ήταν να προκληθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής.

Συγκεκριμένα, μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισαν όσοι κινούνταν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα από τα ΚΤΕΛ μέχρι την Αττική Οδό.

Παράλληλα, μεγάλο ήταν το μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Μεσογείων και την Κατεχάκη προς Αθήνα, στα δύο ρεύματα της Κηφισίας, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου και την άνοδο της Συγγρού.

Δείτε τον χάρτη της κίνησης:

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της απεργιακής κινητοποίησης, σήμερα δεν ισχύει το μέτρο του Δακτυλίου και τα οχήματα κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν, από τις 10:00, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Δύο συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ που έχει προγραμματιστεί στις 10.30 στα Προπύλαια και μία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα γίνουν την Τρίτη στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Η κυβέρνηση, ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία» τονίζει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ, ώστε να αρθεί το ασφαλιστικό κενό των προηγούμενων ετών και ανάληψη του κόστους από το Κράτος. Επαναφορά των ΒΑΕ όπου έχουν καταργηθεί και την επέκτασή τους στις ειδικότητες της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι των ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι "κόστος" ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια κακοποίηση» - Φρικιαστική περιγραφή του ιατροδικαστή για το νεκρό βρέφος

Πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας: Ο Πούτιν απειλεί να διαλύσει τον Ερντογάν

Σχετικές ειδήσεις