ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος κοινότητας Φερών στο Newsbomb.gr: «Έχουμε ακήρυχτο πόλεμο – Μετανάστες χτύπησαν πόρτες»

Πρόεδρος κοινότητας Φερών στο Newsbomb.gr: «Έχουμε ακήρυχτο πόλεμο – Μετανάστες χτύπησαν πόρτες»

Παγωμένοι είναι οι κάτοικοι του Έβρου, οι οποίοι βλέπουν τον τόπο τους και τις περιουσίες τους να πολιορκούνται από ορδές μεταναστών, οι οποίοι έχουν σταλθεί από την κυβέρνηση του «σουλτάνου» Ερντογάν, ώστε να αποσπάσει με εκβιαστικό τρόπο εκατομμύρια από την Ευρώπη.. Όπως τονίζει στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πόρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιος Πεμούση η κατάσταση αυτές τις τρεις ημέρες στις Φέρες και σε ολόκληρο τον Έβρο είναι πρωτοφανής, ενώ κάνει λόγο και για ακήρυχτο πόλεμο.

«Αστυνομία, στρατός, απλοί πολίτες όπως και ο αγροτικός και κυνηγετικός σύλλογος είμαστε όλοι επί ποδός. Η κατάσταση στον Έβρο είναι πρωτοφανής, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Εμείς, ωστόσο, είμαστε εδώ και βοηθάμε όσο μπορούμε», τονίζει ο κ. Πεμούσης στο Newsbomb.gr.

Όπως αναφέρει, περισσότεροι από 1.000 μετανάστες είναι συγκεντρωμένοι στο φυλάκιο στον Πόρο, με την κατάσταση να είναι αποπνικτική. «Χθες, τους μεταφέραμε πίσω στην Τουρκία με αγροτικά, κάποια στιγμή ξεσηκώθηκαν, αλλά τους κοντράραμε», συμπλήρωσε.

«Βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο, οι κάτοικοι των Φερών παρακολουθούν παγωμένοι τα όσα συμβαίνουν, ωστόσο πιστεύω ότι ελέγχουμε την κατάσταση. Στους δρόμους παντού στρατός και Αστυνομία, οι οποίοι συλλαμβάνουν όσους εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος», πρόσθεσε ο κ. Πεμούσης.

Τέλος, ανέφερε ότι υπήρξαν καταγγελίες πολιτών που διαμένουν στις Φέρες ότι μετανάστες που πέρασαν παράνομα τα σύνορα, χτύπησαν το βράδυ του Σαββάτου κουδούνια σπιτιών, ενώ επιχείρησαν να κλέψουν και ένα αμάξι.

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό - «Αναβρασμός» στον Έβρο: Συγκέντρωση κατοίκων στις Καστανιές το μεσημέρι